fbpx

Nepogrešljivi pripomočki na potovanju

Potovanja

Nekaj rešitev, kako si olajšati potovanje.

# Plastenke, ki ne puščajo

Glede prenašanja tekočine na letališču veljajo posebna pravila. Svoje najljubše izdelke prelij v primerno velike plastenke in jih shrani v prozorne vrečke.

# Zaščiti se proti kraji

Splača se investirati v torbo iz materialov, ki ščitijo proti kraji. Ni jih mogoče prerezati in imajo posebne predalčke za osebne dokumente.

zase sem takoj: “Zase ne rabim res ne več kot , ajde, 10 min. Vsi ostali naj bi sami pakirali, a se vedno kaj išče… Pa skupne stvari… V taki vročini, mi že kar dol teče, če samo pomislim na pakiranje.”

# Slušalke

S poslušanjem glasbe na poti si boš skrajšal dolgo vožjo z letalom ali avtobusom, ali pa se boš preprosto malo odklopil od zvokov mestnega vrveža.

# Blazina za spanje

Z blazino za spanje boš lažje našel udoben položaj za dremanje med vožnjo ali čakanjem na letališču.

# Majhna torbica

Poleg majhnega nahrbtnika imej s seboj še manjšo potovalno torbico, v katero boš spravil najnujnejše stvari kot so dokumenti, denar in telefon.

# Kompresijske nogavice

Kompresijske nogavice bodo poskrbele za boljšo cirkulacijo krvi v nogah in za preprečitev tveganja za pojav krvnih strdkov med dolgimi potovalnimi urami.

# Organizator kablov in adapter

Organizator kablov ti bo pomagal hitreje najti pravi kabel v poplavi polnilcev za telefon, tablico ali računalnik. Pozanimaj se, kakšne vtičnice uporabljajo v državi, kamor potuješ in se oboroži s primernim adapterjem.

# Zložljiv dežnik in klobuk

Ker je vreme nepredvidljivo, s seboj vzemi praktičen zložljiv dežnik, ki ti v prtljagi ne bo zavzel preveč prostora. Klobuk pa te bo ščitil pred žgočim soncem, hkrati pa ti bo služil kot priljubljen modni dodatek.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.