Potovanje z vlakom s karto Interrail

Izleti, Potovanja

Bi se želeli na potovanje po Evropi podati z vlakom? Potem je morda karta InterRail prava za vas.

Bi se želeli na potovanje po Evropi podati z vlakom? Potem je morda karta InterRail prava za vas. Na takšno potovanje se lahko podati sami ali v družbi, spontano, brez organiziranega vodenja. Primerna je prav za vsakogar, prav tako pa lahko z njo prihranite pri nočitvah v hotelih, kartah za potovanje z drugimi prevoznimi sredstvi ter vstopnicah za muzeje in galerije.


Je skupna ponudba 30 evropskih železnic in držav, ki jih lahko prepotujete skupaj več hkrati ali se odločite za obisk le ene. Če se odločite za potovanje po progah vseh držav članic, boste izbrali karto InterRail Global Pass, ki razlikuje med flexi in kontinuirano vozovnico. Flexi je potrebno izkoristiti v 5 potovalnih dneh v razmiku 15 dni ali v 7, 10 ali 15 potovalnih dneh znotraj enega meseca.

Kontinuirana vozovnica je veljavna neprekinjeno 15 dni, 22 dni ali 1 mesec.

Če pa se odločite za potovanje le po eni državi, boste izbrali karto InterRail One Country Pass. Države so razvrščene v 4 cenovne razrede in vozovnice se izdajo za 3, 4, 6 ali 8 potovalnih dni v razponu enega meseca. Mladi do 26 leta, seniorji nad 60 let in otroci med 4 in 11 letom so upravičeni do znižane cene. Ponekod je potrebno za vlak višjega cenovnega ranga dodatno doplačati, prav tako za rezervacijo sedeža ali ležišča. Karta je neprenosljiva in ne velja v državi prebivanja potnika.

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.