fbpx

Pozabljena mesta

Zanimivosti

V preteklosti polne življenja, so danes pozabljene stavbe mesta duhov.

# Garnet, Montana, ZDA

V preteklosti živahno rudarsko mestece s hoteli, restavracijami, trgovinami, šolo in dnevnim časopisom, danes pa od protestov in požara v letu 1912 mesto duhov. Ljudje so se izselili v upanju po boljšem življenju.

garnet-e1438783984639

# Dom bolgarske komunistične stranke, Buzludzha, Bolgarija

Nekoč center bolgarske politične moči v času Sovjetske Zveze, je po padcu železne zavese in po manj kot desetletju delovanja zaprl svoja vrata.

# Čudežna dežela, Beijing, Kitajska

Beijing je sanjal o lastnem Disneylandu, vendar se je zaradi sporov glede cen zemljišč gradnja leta 1998 končala.

# Grad Miranda, Belgija

Čeprav zapuščen, grad znan tudi pod imenom Chateau de Noisy, še vedno sije svojo nekdanjo lepoto. Zgradili so ga francoski aristokrati, ki so bežali pred giljotino, zapuščen pa je vse od 1991 in danes privlači lovce duhov in avanture željne najstnike.

# Otok Ross, otočje Andaman in Nicobar, Indija

Britansko administrativno središče med britansko nadvlado Indije je danes zapuščeno in zaraščeno.

*allegra*: “Letos februarja sva bila na jugu Indije in jaz ti priporočam, da ga kdaj obiščeš..tako kot bi jaz rada še sever..baje, da je sever revnejši, bolj umazan, ljudje so nekoliko bolj neposredni (pri dotikih predvsem), vsaj tako so mi povedali dve dekleti, ki sva jih srečala tam in sta prej potovali po severu..jug je sicer tudi še kar umazan, ma ljudje so pa ful prijazni in odprti..”

ross-island

Vir: earthporm, YouTube, Thevintagenews, Pandareviewz

Preberi tudi: Pamukkale – bombažni grad v Turčiji


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.