fbpx

Naj bo vaše poletje v vseh odtenkih zdravilne zelene barve

Novice, Sprostitev, Toplice, Wellness

Zelena je barva sprostitve in harmoničnosti z naravo. Na nas deluje prijetno in pomirjevalno. Osvežuje in krepi zdravje. Še posebej smo je željni poleti, ko je čas za oddih. Čas, ko se prepustimo svojemu naravnemu ritmu.

Postojte …  in uživajte v zeleni modrini izvirov in tolmunov.

 

Velikokrat se zgodi, da se po napornem delovnem obdobju odpravimo na počitnice v kraj, kjer nas gneča, hrup in vročina še dodatno utrudijo. Zato vam priporočamo, da se za nekaj dni odpravite v katerega od krajev, ki je umaknjen od živžava in ponuja dovolj možnosti za počitek in stik z naravo.

Videti je, kot da je okolica Dolenjskih Toplic nalašč ustvarjena za počitek in odklop. Že ob prihodu v dolino osupneš ob razkošju zelene barve. V prav vseh odtenkih. Terme Dolenjske Toplice z okolico ponujajo nepozabne užitke … za oko, za telo, za brbončice in za dušo.

Tiste, ki imate oko za lepoto in žilico za raziskovanje, bodo Dolenjske Toplice z okolico očarale. Vzemite si čas za lagodno potepanje, s fotoaparatom v rokah. Svetujemo vam, da si sobo rezervirate v Termah Dolenjske Toplice, ker vam je tam na voljo prav vse za brezskrben oddih.

Zelenje vabi – odpočijte si oči in napolnite dušo

Pod zelenimi krošnjami ni nikoli prevroče, zato se lahko ves dan predajate naravi. Raziskujete lahko s kolesom, peš ali z avtomobilom. Lahko tudi na organiziranih izletih z avtobusom ali na pohodih z vodnikom, ki jih za svoje goste organizirajo v Termah Dolenjske Toplice.

V Obrhu je mogoče občudovati vodni izvir, ki priteka izpod skal v čudovitih turkiznih odtenkih, obenem pa okušati domače likerje in čokolade blagovne znamke Berryshka, ki nastajajo po tradicionalnih družinskih recepturah. V Soteski obiščite slikoviti Hudičev turn, v katerem so nekdanji graščaki prirejali razuzdane zabave, in se na vrtu, na veliki gugalnici, zazibajte v poletnem ritmu. V Žužemberku si oglejte grad in znamenite lehnjakove pragove na smaragdno zeleni Krki. V bližnjem Kočevskem rogu najdete čisto pravi pragozd, na obronkih topliške doline pa zeliščarsko kmetijo, na kateri uspeva več kot 400 vrst zdravilnih rastlin. Tudi Bela krajina je pravzaprav bolj zelena kot bela, prvinska in umirjena. Obiščite zeleni izvir Krupe pri Semiču in povirje Lahinje v bližini Dragatuša, ustavite se pri katerem od odličnih vinarjev in se okopajte v prelestni Kolpi.

V Termah Dolenjske Toplice lahko najamete kolo. V bližini je urejena tekaška pot, poskrbljeno je za pohodnike in ljubitelje čolnarjenja, raftinga in tenisa. Mlade družine bodo vesele sprehajalnih poti za »vozičkanje« in vožnjo s poganjalčki. Pokrajino si lahko ogledate tudi iz zraka, med panoramskim poletom z bližnjega letališča v Prečni.

Osvobodite se vsakdanje rutine. Poletje kliče po sproščajočih doživetjih.

Zelena sprošča in osvežuje

Terme Dolenjske Toplice niso le idealno izhodišče za potepanje po Dolenjski in Beli krajini, ampak so tudi najboljša izbira za počitek, sprostitev in razvajanje. Plavanje in mehurčkanje v termalnih bazenih je naravno zdravilo za napete mišice in živce. Blagodejni termalni vrelec vabi na kopanje v vsakem vremenu.

Hotel Balnea odlikuje sodoben, a prijetno domačen ambient. Estete in ljubitelje umetnosti očara z naravnimi elementi in umetninami. Obdaja ga park s stoletnimi drevesi.

Čistoča, naravna senca, mir in kakovostna termalna voda so tisto, kar uvršča kopališče Balnea v Termah Dolenjske Toplice med najboljše pri nas.

Tudi koži prija naravno in zeleno

Wellness center Balnea nudi poleg termalnih užitkov jagodni izbor masaž, savn in storitev za lepoto. Za nege uporabljajo naravno kozmetično linijo, za masaže pa naravna olja (lešnikovo, grozdno, mandljevo, …), ki jim glede na namen masaže dodajajo eterična olja. Bolečim mišicam na primer prija ingver, črni poper in Ylang-Ylang, napetost zaradi stresnega vsakdana pa uspešno blaži sivka, citrusi ali bor. Naravno mangovo maslo preprečuje poletne težave s kožo, saj kot balzam deluje na izsušeno in razdraženo kožo.

Kopališče obdaja na eni strani park, na drugi strani pa zelen travnik. Ni ne preveliko ne premajhno. Ravno pravšnje, da ni ne pretirane gneče ne hrupa. Gostom so na voljo notranji termalni bazen in dva zunanja, z vodnimi in zračnimi masažami, whirlpooli, gejzirji in vodnimi slapovi. Z mirnimi kotički je poskrbljeno za zasebnost, počitek in varno sončenje.

Po dobri masaži se počutiš lahkotnejšega.

Zelena barva na krožnikih pomlajuje

Ne le v naravi in na bazenih, tudi na krožnikih prevladuje zelena barva. V restavraciji hotela Balnea se boste lahko naužili pomlajevalnega klorofila v sveži zelenjavi in zeliščih, pa tudi sadja in drugih polnovrednih živil iz lokalne pridelave.

Čudežna moč klorofila

Sledite nam

Zeleno barvilo – klorofil – vsrkava sončno energijo in pri rastlinah skrbi za fotosintezo. Sodeluje pri pomembnih procesih, kot sta rast in dihanje. Po kemijski sestavi je klorofil zelo podoben človeški krvi, la da je glavni mineral v njem magnezij, v človeški krvi pa železo. Priporočamo, da ga uživate čim več.

Največja korist klorofila je namreč v tem, da pomlajuje. Obnavlja telo, saj pospešuje rast in obnovo tkiv. Sodeluje pri čiščenju organizma, celjenju ran in boju proti okužbam; spodbuja prebavo, izboljšuje prekrvitev, krepi imunski sistem in vpliva na obnovo krvnih celic. Vsebuje vitamine K, C, A in E ter folno kislino, kalcij, beljakovine, magnezij in železo.

Najbolj razširjen vir klorofila je zelena listnata zelenjava, to pa je najbolje uživati presno. Bogata s klorofilom je predvsem temnozelena zelenjava: kodrasti ohrovt, špinača, blitva, zelena solata, nadzemna koleraba, zelje, brokoli, listi peteršilja in zelene, por, beluši …

Naj bo vaše poletje v vseh odtenkih zelene

Že nekajdnevni oddih v Termah Dolenjske Toplice  regenerira in navdušuje. Naberite si novih moči in navdiha, pa če boste sami, v dvoje, z družino ali s prijatelji. Prepustite se zeleni – sprostitvi, gibanju, zdravju, osvežitvi … v vseh odtenkih.

 

Informacije:

Hotel Balnea Superior v Termah Dolenjske Toplice

tel.: 08 20 50 300
[email protected]
www.terme-krka.si

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!