fbpx

Predsednik Riccardo Illy na Prevali na Kaninu

Novice

Slovenskemu smučarskemu središču ATC Kanin se očitno obeta svetla  turistična prihodnost! Kanin je namreč obiskal predsednik dežele Furlanije Julijske krajine gospod Riccardo Illy in ob tej priložnosti obljubil, da se bo osebno zavzel za uresničitev projekta povezave Kanina s Sello Neveo. Povezava bo po besedah Illyja zaživela že prihodnje leto. Da to za smučarski center […]

Slovenskemu smučarskemu središču ATC Kanin se očitno obeta svetla  turistična prihodnost! Kanin je namreč obiskal predsednik dežele Furlanije Julijske krajine gospod Riccardo Illy in ob tej priložnosti obljubil, da se bo osebno zavzel za uresničitev projekta povezave Kanina s Sello Neveo. Povezava bo po besedah Illyja zaživela že prihodnje leto. Da to za smučarski center ATC Kanin in Bovec pomeni obetavno turistično prihodnost, ni dvoma, kar je ob obisku poudaril tudi Aleš Uršič, direktor omenjenega smučarskega centra. Da je gospod Illy navdušen smučar, pa je dokazal tudi s tem, ker je prelaz Prevala  med Italijo in Slovenijo obiskal na smučeh. Toda, razlika med gospodi je očitna. Že za to, ker je bil Illy  (rojen 1955. leta v Trstu) v mladih letih  smučarski učitelj  na Pinacavallu v zimskem času, v poletnem pa jadralni učitelj. Torej, športnik po duši!

Njegova kariera je silno zanimiva, predvsem zato, ker ga večina pozna po kakovostni kavi Illycafe. Leta 1977. se je namreč Riccardo Illy zaposlil  v družinskem kavnem podjetju in kmalu ustavril  Illycaffe marketinški oddelek. Kmalu je napredoval in postal komercialni direktor, nato pooblaščeni upravitelj, danes pa je podpredsednik  močne delniške družbe Illycaffe. Podjetje je sicer ustanovil že pred drugo svetovno vojno 1933. leta njegov ded po očetovi strani, ki je bil madžarskega rodu! Danes je podjetje Illycaffe prisotno kar v 7 državah v svetu.

Kmali po tem ga je pot zanesla v politiko.  Kot neodvisen kandidat je bil dvakrat izvoljen za tržaškega župana. Riccardo Illy pa ni samo sposoben podjetnik, ampak sllovi tudi kot ljubitelj glasbe. Zato je imel čast tudi prevzeti funkcijo predsednika  gledališča Giuseppe Verdi. Ušla mu ni niti naslednja  častna univerzitetna diploma iz političnih ved na Univerzi v Trstu ob njegovi predstavitvi teme širjenje Evropske unije na vzhod. Pred petimi leti je bil izvoljen za poslanca v italijanski parlament, za predsednika  dežele Furlanije – Julijske krajine pa je bil izvoljen junija 2003. leta. Decembra lani so ga izvolili za predsednika Skupščine evropskih regij, v katero je vključenih 250 dežel iz 30 evropskih držav. Spomnimo, gospod Riccardo Illy se je na prelaz Prevala pripeljal na teptalnem stroju. Ne s helikopterjem! 

Predsednik Furlanije Julijske krajine gospod Riccardo Illy (na fotografiji v sredini) se je s smučmi spustil iz Prevale v italijansko Sella Neveo. In kako je prispel na prelaz Prevalo? Verjeli ali ne – na teptalnem stroju! Si predstavljate našega direktorja za turizem Marjana Hribarja ali, denimo, ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka na teptalnem stroju?!

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!