fbpx

Prepovedi v evropskih mestih

Potovanja

Katerih pravil se morate držati v Evropi?

# Rim

Prepovedano je posedanje na vseh zgodovinskih spomenikih, med drugim tudi na španskih stopnicah in vodnjaku ob vznožju stopnic. Po mestu se sprehajajo redarji, ki vam bodo za kršitev napisali globo do 400 evrov.

# Benetke

V Benetkah je prepovedano jesti ali piti sede na tleh, kopanje v kanalih in sprehajanje po mestu zgolj v kopalkah. Za neprimerno vedenje vam lahko zaračunajo nekaj sto evrov globe.

Benetke

# Amsterdam

V zadnjem času so v mestu povečali denarno kazen za uživanje alkohola in uriniranja v javnosti.

# Dunaj

Na Dunaju se borijo proti kratkoročnemu najemu stanovanj preko spletne strani Airbnb, zaradi katerega cene nepremičnin in najema stanovanj postajajo nedosegljive za domače prebivalstvo.

Dunaj

# Kopenhagen

Da bi prebivalcem Kobenhagna zagotovili nočni mir, so v mestu prepovedali odpiranje novih lokalov in restavracij na območjih, kjer so spalna naselja.

bila tam: “Meni je Kopenhagen lep, bi lahko tam tudi živela, prijaznost ljudi, čistoča in bližina Malma, in tiste jadrnice v kanalu…”

Vir fotografij: Pixabay Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.