fbpx

Rusija: Kmalu vrhunska turistična destinacija?

Novice

Čeprav se ponaša z nekaterimi največjimi svetovnimi znamenitostmi – od moskovskega Rdečega trga do slovitega muzeja Ermitaž v Sankt Peterburgu –, Rusiji nikdar ni uspelo privabiti morja turistov. Z nekaj najdražjimi hoteli na svetu, pomanjkljivo turistično infrastrukturo, slovesom slabe postrežbe in birokratskih glavobolov za obiskovalce Rusija za turiste ni ravno enostavna destinacija. Zdaj ruska vlada […]

Čeprav se ponaša z nekaterimi največjimi svetovnimi znamenitostmi – od moskovskega Rdečega trga do slovitega muzeja Ermitaž v Sankt Peterburgu –, Rusiji nikdar ni uspelo privabiti morja turistov.

Z nekaj najdražjimi hoteli na svetu, pomanjkljivo turistično infrastrukturo, slovesom slabe postrežbe in birokratskih glavobolov za obiskovalce Rusija za turiste ni ravno enostavna destinacija.

Zdaj ruska vlada upa, da se bo vse to spremenilo, in načrtuje v ta namen uvedbo ambicioznega programa, s katerim bi država do leta 2016 postala raj za turiste in se uvrstila na sezname največjih turističnih destinacij. “Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se bodo tuji obiskovalci v Rusiji počutili prijetno,” je dejala pomočnica ministra za turizem in šport Nadežda Nazina.

Ruska vlada bo kmalu razpravljala o 352 milijard rubljev (8,5 milijarde evrov) vrednem načrtu za izboljšanje infrastrukture, izobraževanje strokovnjakov in začetek velike oglaševalske kampanje. Če bo načrt uspešen, bi lahko Rusijo v petih letih vsako leto obiskalo do 40 milijonov tujih turistov.Čeprav se ponaša z nekaterimi največjimi svetovnimi znamenitostmi – od moskovskega Rdečega trga do slovitega muzeja Ermitaž v Sankt Peterburgu –, Rusiji nikdar ni uspelo privabiti morja turistov…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!