fbpx

Rusija: Kmalu vrhunska turistična destinacija?

Novice

Čeprav se ponaša z nekaterimi največjimi svetovnimi znamenitostmi – od moskovskega Rdečega trga do slovitega muzeja Ermitaž v Sankt Peterburgu –, Rusiji nikdar ni uspelo privabiti morja turistov. Z nekaj najdražjimi hoteli na svetu, pomanjkljivo turistično infrastrukturo, slovesom slabe postrežbe in birokratskih glavobolov za obiskovalce Rusija za turiste ni ravno enostavna destinacija. Zdaj ruska vlada […]

Čeprav se ponaša z nekaterimi največjimi svetovnimi znamenitostmi – od moskovskega Rdečega trga do slovitega muzeja Ermitaž v Sankt Peterburgu –, Rusiji nikdar ni uspelo privabiti morja turistov.

Z nekaj najdražjimi hoteli na svetu, pomanjkljivo turistično infrastrukturo, slovesom slabe postrežbe in birokratskih glavobolov za obiskovalce Rusija za turiste ni ravno enostavna destinacija.

Zdaj ruska vlada upa, da se bo vse to spremenilo, in načrtuje v ta namen uvedbo ambicioznega programa, s katerim bi država do leta 2016 postala raj za turiste in se uvrstila na sezname največjih turističnih destinacij. “Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se bodo tuji obiskovalci v Rusiji počutili prijetno,” je dejala pomočnica ministra za turizem in šport Nadežda Nazina.

Ruska vlada bo kmalu razpravljala o 352 milijard rubljev (8,5 milijarde evrov) vrednem načrtu za izboljšanje infrastrukture, izobraževanje strokovnjakov in začetek velike oglaševalske kampanje. Če bo načrt uspešen, bi lahko Rusijo v petih letih vsako leto obiskalo do 40 milijonov tujih turistov.Čeprav se ponaša z nekaterimi največjimi svetovnimi znamenitostmi – od moskovskega Rdečega trga do slovitega muzeja Ermitaž v Sankt Peterburgu –, Rusiji nikdar ni uspelo privabiti morja turistov…

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!