fbpx

Nagradna igra – ura kukavica

Novice

Od tradicionalnih schwarzwaldskih narodnih noš, številnih unikatnih rokodelskih izdelkov do starih lokalnih običajev – v nemškem Schwarzwaldu je tradicija tako živa in ohranjena kot le malo drugje, obsega pa veliko več kot zgolj kostume in ples.

Od tradicionalnih schwarzwaldskih narodnih noš, številnih unikatnih rokodelskih izdelkov do starih lokalnih običajev – v nemškem Schwarzwaldu je tradicija tako živa in ohranjena kot le malo drugje, obsega pa veliko več kot zgolj kostume in ples. Skoraj vsaka dolina v tem okolišu ima namreč svoje šege in navade. Vsekakor najbolj prepoznaven simbol Schwarzwalda je t.i. Bollenhut, tradicionalno pokrivalo z volnenimi cofki, katerega se nosi ob različnih praznikih.

Neporočene dame nosijo pokrivala z rdečimi, poročene pa s črnimi cofki. Izvirajo iz mesteca Gutach, za en tovrstni klobuček pa je potrebno kar 2 kg volne in teden ročnega dela. Potem pa so tu še prikupne lesene ure kukavice, svetovno znana in slastna schwarzwaldska tortica, tipične schwarzwaldske hiške itn.

lahkobi: “Potem greste lahko do Stuttgarta (Wilhelma – ZOO) ali pa zavijete bolj južno in si ogledate Schwarzwald, lahko greste še bolj južno in greste še v Ravensburg (tam je tudi zabaviščni park), pa potem podaljšate do Bodenskega jezera (Insel Mainau je lep, kombinacija ZOO in botaničnega vrta), lahko se potem vrnete mimo Innsbrucka pa greste v Italiji mimo jezer (Como, Magiore, Garda),…”

Delno povzeto po temi: Kam z dvema osnovnošolcema za 1 teden z avtodomom?

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.