fbpx

Nagradna igra – ura kukavica

Novice

Od tradicionalnih schwarzwaldskih narodnih noš, številnih unikatnih rokodelskih izdelkov do starih lokalnih običajev – v nemškem Schwarzwaldu je tradicija tako živa in ohranjena kot le malo drugje, obsega pa veliko več kot zgolj kostume in ples.

Od tradicionalnih schwarzwaldskih narodnih noš, številnih unikatnih rokodelskih izdelkov do starih lokalnih običajev – v nemškem Schwarzwaldu je tradicija tako živa in ohranjena kot le malo drugje, obsega pa veliko več kot zgolj kostume in ples. Skoraj vsaka dolina v tem okolišu ima namreč svoje šege in navade. Vsekakor najbolj prepoznaven simbol Schwarzwalda je t.i. Bollenhut, tradicionalno pokrivalo z volnenimi cofki, katerega se nosi ob različnih praznikih.

Neporočene dame nosijo pokrivala z rdečimi, poročene pa s črnimi cofki. Izvirajo iz mesteca Gutach, za en tovrstni klobuček pa je potrebno kar 2 kg volne in teden ročnega dela. Potem pa so tu še prikupne lesene ure kukavice, svetovno znana in slastna schwarzwaldska tortica, tipične schwarzwaldske hiške itn.

lahkobi: “Potem greste lahko do Stuttgarta (Wilhelma – ZOO) ali pa zavijete bolj južno in si ogledate Schwarzwald, lahko greste še bolj južno in greste še v Ravensburg (tam je tudi zabaviščni park), pa potem podaljšate do Bodenskega jezera (Insel Mainau je lep, kombinacija ZOO in botaničnega vrta), lahko se potem vrnete mimo Innsbrucka pa greste v Italiji mimo jezer (Como, Magiore, Garda),…”

Delno povzeto po temi: Kam z dvema osnovnošolcema za 1 teden z avtodomom?

 

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!