fbpx

Novi Gorici se je odprl novi butični hotel DAM

Aktivnosti, Novice

V ponedeljek, 16.09.2019 na novo odprti butični hotel DAM, ulica Vinka Vodopivca 24, predstavlja nov koncept luksuznega hotela in restavracije lastnika in chefa Uroša Fakuča.

“Odprtje hotela so moje vseživljenjske sanje, ki so se končno uresničile. Že od svojih prvih gostinskih dni sem upal, da bom nekega dne odprl in vodil svoj hotel. Končno se je pojavila priložnost in ideja se je uresničila. Odzivi prvih gostov so odlični, kar nas spodbuja k še večjemu napredku.”

je v uvodnih besedah gostom, ki so bili prisotni na otvoritvi, dejal Uroš Fakuč.

Butični hotel

Butični hotel nudi svojim gostom 7 luksuznih sob in 2 apartmaja / apartmaji v velikosti od 30 do 50 m². Za sodoben, a obenem udoben prostor, je zaslužna arhitektka Ksenija Đorđević iz arhitekturnega studia KDA.

Slovenski umetnik Klemen Brun

Hotel krasijo tudi slike mladega slovenskega umetnika Klemena Bruna, ki so celotnemu vzdušju dodale še pridih ekstravagance in uglajenosti.

Hotel se nahaja v mirnem delu Nove Gorice in je zagotovo pomemben segment gostinske ponudbe za to celotno območje. Hotel s svojim delovanjem ustvarja tudi nova delovna mesta in promovira bogato turistično ponudbo Brd, Vipave in Krasa s povezovanjem z lokalnimi proizvajalci, vinarji in pivovarji.

Chef Uroš Fakuč

Ker ima hotel tudi fine dining restavracijo, bodo gostje lahko gastronomsko povsem uživali v moderni mediteranski kuhinji chefa Uroša Fakuča.

Restavracija DAM je bila odprta leta 2005.

Kuharska identiteta restavracije temelji na kreativnih idejah chefa Uroša Fakuča, ki s sodobnim pristopom k sestavinam, brezkompromisno vztrajajoč pri visoki kakovosti, pogumno ustvarja svoj koncept v tesnem sodelovanju z majhnimi domačimi proizvajalci. Navdih pogosto najde v nekoliko že pozabljenih jedeh tradicionalne mediteranske kuhinje, ki jih poskuša spremeniti in posodobiti. Uroš Fakuč je svoje prve kuharske korake naredil v kuhinji velikega Gualtièra Marchessia. Restavracija je dolgoletni član prestižnega združenja JRE-Jeunes Restaurateurs, Uroš Fakuč pa je bil nekoč predsednik slovenske družine JRE.

Restavracija je idealna za vaša poslovna kosila, ekskluzivne prireditve, ponuja tudi storitve cateringa. Gostje hotela pa bodo lahko uživali tudi v bogatem zajtrku v pritličju hotela, z možnostjo postrežbe v sobi.

Na seznamu priporočenih slovenskih restavracij

Restavracija DAM je na seznamu priporočenih slovenskih restavracij v letu 2019 po izboru ugledne avstrijske gurmanske revije Falstaff. Falstaff na podlagi svoje volilne baze, ki jo sestavlja 250.000 poznavalcev in ljubiteljev gastronomije in vina, letno objavi seznam najboljših neavstrijskih restavracij. Priporočajo jo tudi Gault Millau, Gambero Rosso in Identita’ Golose.

Hotel DAM

Hotel DAM ponuja tudi storitve izposoje koles, saj je njegova lega idealna za športnike in rekreativce, ki imajo radi kolesarjenje, pa tudi dolge sprehode ali pohodništvo.

Za goste je na voljo brezplačno parkirišče. Vse sobe so opremljene s kabelsko in satelitsko televizijo, hitrim brezžičnim internetom, vrhunskimi ležišči in hotelsko opremo najvišje kvalitete.

Udeležence tiskovne konference sta ob odprtju butičnega hotela DAM nagovorila tudi Maja Uran Maravić, priznana profesorica s portoroške Fakultete za turistične študije -Turistice in hrvaški gastro novinar ter svetovalec Hrvoje Petrić, ki sta predstavila koncept in idejo butičnega hotela in restavracije DAM.


Sledite nam


RSS Ustavi se!