fbpx

Skrita kamera v budističnem templju

Novice

Upravitelji najbolj obiskanega tajskega budističnega svetišča, 219 let starega templja smaragdnega Bude (Wat Phra Kew v sklopu kraljeve palače) v Bangkoku so namestili več kamer, ki naj bi ujele vse večje število ljudi, ki v templju puščajo mačke in pse. Ker je takih živali vse več, je vse več tudi izločkov na mestih, kjer tisoči […]

Upravitelji najbolj obiskanega tajskega budističnega svetišča, 219 let starega templja smaragdnega Bude (Wat Phra Kew v sklopu kraljeve palače) v Bangkoku so namestili več kamer, ki naj bi ujele vse večje število ljudi, ki v templju puščajo mačke in pse.

Ker je takih živali vse več, je vse več tudi izločkov na mestih, kjer tisoči budističnih vernikov kleče opravljajo molitve. Kršiteljem, ki jih bodo ujeli na kamere, bodo prepovedali vstop, je za lokalni časopis dejal delavec v templju Thirarat Chandra. Budisti sicer zaradi spoštovanja vsega življenja nezaželenih živali ne ubijajo radi, zato so po vsej Tajski templji že tradicionalna zavetišča za zapuščene mačke in pse.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!