fbpx

Prtljaga na potovanjih

Novice

Če nameravaš ilegalno čez mejo, za hrano pa prosjačiti ali krasti, greš lahko na pot brez vsega, sicer pa boš nujno potreboval vsaj potni list in denar. Poznam ljudi, ki so prepotovali Evropo z manjšo torbo čez ramo, kljub temu pa je nahrbtnik skoraj klasičen kos popotnikove opreme. Še posebej, če se na pot odpravljaš […]

Če nameravaš ilegalno čez mejo, za hrano pa prosjačiti ali krasti, greš lahko na pot brez vsega, sicer pa boš nujno potreboval vsaj potni list in denar. Poznam ljudi, ki so prepotovali Evropo z manjšo torbo čez ramo, kljub temu pa je nahrbtnik skoraj klasičen kos popotnikove opreme. Še posebej, če se na pot odpravljaš “peš”,  torej na avtoštop ali z javnim prevozom.Večina ljudi, ki se prvič odpravljajo na potovanje, je presenečena, kako malo je mogoče zložiti v normalen nahrbtnik. S seboj so hoteli vzeti same nujne stvari, pa jih niti pol niso mogli stlačiti vanj. V takih primerih svetujem dve tehniki:

Tehnika “od zgoraj”:
napravi si spisek vseh stvari, ki bi jih na potovanju lahko potreboval. Te stvari zloži na kup in jih poskusi spraviti v nahrbtnik. Ker ne bo šlo, začni odvzemati tiste, ki so najmanj nujne,  najprej največje in najtežje.

Tehnika “od spodaj”:
na spisku naj bodo samo absolutno nujne stvari. Ko bodo v nahrbtniku, boš videl, koliko prostora še imaš. Ne napolni ga povsem! Pozneje boš sam sebi hvaležen za to. Ta spisek si shrani, ker ga boš potreboval tudi naslednjič. Na potovanju boš ugotovil, da marsičesa nisi potreboval, kaj pa je tudi manjkalo; spisek torej sproti popravljaj!

Sledite nam

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!