fbpx

Slovenska smučišča vabijo

Novice

Slovenska turistična organizacija (STO) in Združenje slovenskih žičničarjev sta konec decembra novinarje seznanila z novostmi v smučarskih središčih in Zakonu o varnosti na smučiščih, predstavili so Projekt “B programa” šole v naravi, dopolnitve snežnega telefona in letošnjo akcijo “slovensko naj smučišče”. Po besedah predstavnika STO, so slovenska smučišča z več kot enajst tisoč obiski v […]

Slovenska turistična organizacija (STO) in Združenje slovenskih žičničarjev sta konec decembra novinarje seznanila z novostmi v smučarskih središčih in Zakonu o varnosti na smučiščih, predstavili so Projekt “B programa” šole v naravi, dopolnitve snežnega telefona in letošnjo akcijo “slovensko naj smučišče”.

Po besedah predstavnika STO, so slovenska smučišča z več kot enajst tisoč obiski v zadnjem mesecu na četrtem mestu po obiskanosti na Slovenskem turistično informacijskem portalu. Zanimivo je, da imajo visok obisk vse jezikovne različice, kar ponovno dokazuje, da je smučanje velik potencial za slovenski turizem. Sicer pa so domača smučarska središča dobro pripravljena na novo sezono. Tudi, če bodo vremenske razmere ugodne, ne bo lahko doseči obiska iz lanske sezone, ko je smučišča obiskalo preko 1,600.000 smučarjev.

Kot smo že poročali, so cene smučarskih vozovnic na slovenskih smučiščih v povprečju dražje za 7 odstotkov. Toda nekateri centri cen vendarle ne bodo povečevali. Vsi pa ponujajo razne ugodnosti za zveste obiskovalce. Za vse navdušence smučanja pa objavljamo še nekaj pomembnih telefonskih številk: Informacije o snežnih razmerah dobite na centralni telefonski številki 041/ 031 18 25 00 in 090 93 4125 (v slovenščini), in 060390 390 (v hrvaškem jeziku). Tujcem je namenjena številka +386 31 90 90 84. Novosti iz Zakona o varnosti na Slovenskih smučiščih so predstavljene na preglednem plakatu, ki je na ogled v društvih, vrtcih, šolah in na smučiščih.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!