fbpx

Slovenski fotograf v ožjem izboru za popotniško fotografijo 2013

Novice

Slovenski fotograf Matej Lančič se je s fotografijo z razstave Ljudje Dharavija uvrstil v ožji izbor na natečaju National Geographica za popotniško fotografijo leta 2013. Fotografija speče krave z naslovom Mirni trenutek (Peaceful moment) kandidira v kategoriji Spontani trenutki, Lančič pa jo je posnel v Varanasiju v Indiji. Fotografije, ki jih je razstavil pod naslovom […]

Slovenski fotograf Matej Lančič se je s fotografijo z razstave Ljudje Dharavija uvrstil v ožji izbor na natečaju National Geographica za popotniško fotografijo leta 2013.

Fotografija speče krave z naslovom Mirni trenutek (Peaceful moment) kandidira v kategoriji Spontani trenutki, Lančič pa jo je posnel v Varanasiju v Indiji.

Fotografije, ki jih je razstavil pod naslovom Ljudje Dharavija, je Lančič posnel v nekdanji ribiški vasi, iz katere je zraslo eno največjih barakarskih naselij na svetu. Leži v osrčju največjega indijskega mesta Mumbaj. Na vsega treh kvadratnih kilometrih nudi dom in delo več kot milijonu prebivalcev, strpanih v labirintu temnih ulic in barak.

Glavna nagrada: odprava na Galapagos
Natečaj, že 25. po vrsti, se bo končal 30. junija, ko bodo znani zmagovalci posameznih kategorij: Portreti s potovanj, Prizori zunaj, Občutek prostora in Spontani trenutki. Prva nagrada je udeležba na desetdnevni odpravi na otočje Galapagos

Vir: rtvslo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!