fbpx

Službena zabava? Da/Ne.

D.ecembrska

Smo v decembru in povabila na zabave, srečanja, praznovanja se vrstijo. Tisti, ki so povabljeni, se pogosto sprašujejo, kaj je vsega treba, tisti, na katere so pozabili, se sprašujejo, kaj so storili narobe, da gre vlak zabav brez postaje mimo.

sluzbena zabava vecerja

Kmalu bo novo leto in spet se bodo začele službene novoletne zabave,” se glasi sporočilo na forumu in uporabnico zanima, “ali se jih udeležujete in ali vam je to odveč?“.

Nekateri povedo, da jih nimajo, ker so majhni kolektivi in se … ne splača?!, drugim se upirajo, tretji se jih veselijo. Kakšni razlogi se v ozadju skrivajo za tem?

Kaj pravijo tisti, ki ne marajo službenih zabav

Pred 20 leti so bile te zabave luštne, spontane, nismo si gledali v zobe, kako in kaj kdo reče. Praviloma smo tudi zapeli kakšno in si pripovedovali vice in se do solz nasmejali. Zdaj je ravno kontra. Mrki obrazi, privoščljivo opazovanje, kaj bo kdo narobe naredil in bog ne daj, da bi se kdo glasno nasmejal. Kar imejte te depresivne prisiljene zabave, brez mene seveda. Letos bom že tretjič zapored imela zdravniški pregled ravno na dan zabave.

Vsakemu, ki želi ohraniti mir na delovnem mestu, je jasno, da kakršno koli zbliževanje ljudi v službi ni ravno dobra ideja. Zato se tudi službenim zabavam izogibam v velikem loku. Zaželeno je, da so odnosi korektni in profesionalni. Čim se sodelavci preveč med seboj zbližajo, ni več prave avtoritete in postane vse preveč po domače. Na zabavo grem le s prijatelji in partnerjem. Sodelavci naj ostanejo samo sodelavci v službi in “druženja” je že med delom dovolj. Nikogar od njih ne pogrešam, da bi si ga želela tudi v svoji zasebnosti.

Preveč pijančevanja od nekaterih na zabavi. Ne vem, sodelavca, ki je bil pijan kot žolna na zabavi, tudi v službi težko spoštujem, zato tega raje ne gledam.

“Meni so čista muka, Je pa problem, ker imamo to v službi in se začne že v delovnem času. Vedno se potem odpravim čim prej. Je pa zanimivo, samske ženske gremo domov hitro, poročene pa vztrajajo do poznih nočnih ur :). Pa nalijejo se ga kot žolne. Meni pa ni do gledanja pijanih bab.
Ena, ki ima vedno pola usta zgražanja nad ljudmi, ki varajo, se vedno uštima v kiklico, globok dekolte in make up. Potem pa kokektira s sodelavci, se posede h komu v naročuje. Potem pa javka, da mora pred sodelavcem bežati, ker jo je hotel nekaj pošlatat.”

Do zdaj se mi je vsa leta uspelo izognit, ker mi je to res brez veze. Naš manjši oddelek gre včasih na kosilo, pa je vse skupaj tudi bolj ko ne brez veze, pogovarjamo se iste stvari kot v službi. Tako da jaz tudi pravim “služba je služba, družba pa družba”. Opažam pa pri mlajših, da jim je služba pravzaprav edina družba.

Zadnja tri leta, vključno z letošnjim sem preskočil… morda, ker mi je bilo dolgočasno, se ponavlja, nekaterih se mi ne da gledat ali pa se mi ne da več… morda naslednje leto grem.

Kaj je dobrega na službenih zabavah

Vedno polno smeha, dobra hrana, pijača, plešemo, pojemo, žuramo. Odkar sem v tej službi, ne pridem domov pred 8h zjutraj 🙂 🙂 :-). Celo leto se potem hecamo na ta račun. Kolektiv mešan, vsi se zastopimo ravno prav dobro. Super se imamo, in to je razlog, da ne bi menjala službe niti za 200 eur več.

Se udeležujem in jih komi čakam. So mi fajn, to pa zato, ker smo fajn kolektiv, se full štekamo med sabo, sploh v oddelku.
Imamo pa 3 zabave 😉 1. kot celo podjetje, hoče vodstvo da se mal spoznamo med sabo, 2. kot sektor, 3.pa je oddelčna 😉 ta zadnja mi je najboljša 😉

Vsako leto novoletna zabava polna smeha in zajebancije, samo moška družba, vsak faše kakšno opazko na svoj račun, vsi razumemo zajebancijo, zato jo vsakemu lahko tudi vrneš, zajebancija ni na osebnem žaljivem nivoju, ampak usmerjena na dogodke, poteze, besede, tega se nabere še in še…

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Seveda grem. Zabava je super. Dlje ponavadi ostanemo tisti ki smo si bolj blizu. Ja in tudi popijemo nekaj. Vendar je vse v mejah normale.

Vsako leto nas peljejo na eno hudo dobro večerjo in se mamo vedno fino.

Razlogov za in proti je vedno več. Na odločitev ali oditi na službeno zabavo pa vedno vpliva tisto, kaj vam več pomeni.

Vir: https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=11190657

Zapisala: A.V.


Sledite nam


RSS Ustavi se!