fbpx

Sodobni medeni tedni: kopanje rovov v Afriki

Novice

Mladoporočenci imajo očitno dovolj osladne romantike, ki pregovorno spremlja njihove medene tedne. Namesto potovanj v kraje s prostranimi peščenimi plažami in turkiznim morjem so začeli izbirati malce bolj avanturistične počitnice, kot je kopanje rovov v kakšni zakotni afriški vasi, ki vključuje spanje na golih tleh in večerje z domačini. Za takšno preživljanje medenih tednov se […]

Mladoporočenci imajo očitno dovolj osladne romantike, ki pregovorno spremlja njihove medene tedne. Namesto potovanj v kraje s prostranimi peščenimi plažami in turkiznim morjem so začeli izbirati malce bolj avanturistične počitnice, kot je kopanje rovov v kakšni zakotni afriški vasi, ki vključuje spanje na golih tleh in večerje z domačini.

Za takšno preživljanje medenih tednov se je uveljavilo celo novo poimenovanje – honeyteering, kakor zveni angleška skovanka iz prostovoljnega dela in medenih tednov; čedalje bolj priljubljeno je zlasti med ameriškimi pari, uveljavlja pa se tudi med britanskimi, poročajo pri BBC News. Peter Slowe, ki pripravlja projekte prostovoljnega dela na tujem, pravi, da so takšni medeni tedni preprosto podaljšek vse pogostejše navade, da mladoporočenci goste na poroki prosijo, naj denar, ki bi ga sicer namenili darilom, donirajo.

»Danes pari na medenih tednih navsezadnje nimajo prvič spolnih odnosov,« preprosto pojasnjuje Slowe. Kljub vsemu pa si želijo na potovanju doživeti nekaj posebnega, preplesti zabavo in sprostitev s tem, da nekomu pomagajo. Tako nekaj dni delajo, denimo, v sirotišnici, poučujejo, pomagajo pri gradbenih delih ali v zdravstvenih ustanovah, nekaj dni pa porabijo za ogledovanje lokalnih znamenitosti.

Vir: delo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!