fbpx

Španija – dežela flamenka, bikoborb in nogometa

Potovanja

Španija je flamenko, paella, sangria, bikoborbe, tapasi, Pablo Picasso, pršut, Don Kihot, Pedro Almodovar, inkvizicija, Antoni Gaudi, Madrid, Barcelona in … nogomet.

Povprečni turist si Španijo predstavlja kot državo, ki je posjana s kilometri prelepih plaž, da plesalci flamenka na vsakem koraku plešejo in ploskajo s kastanjetami, predstavljajo si bikoborce, ki plešejo svoj bojni ples v bikoborskih arenah, množice turistov pa se oblizujejo nad svojimi paellami in nazdravljajo s kozarci sangrie. A stran od teh klišejskih podob, Španija ponuja mnogo mnogo več, saj je to strastna država s svojevrstno magijo, ki te skoraj mora začarati.

 

Zelene gore, ki se zlijejo v Atlantik na severu, ponosni in samotni gradovi ter srednjeveška mesteca v notranjosti države, bele hišice in islamska meglica v magični Andaluziji, mogočne gore Sierra Nevade ter keltska glasba Kantabrije, Asturije in Galicije. Vse to je Španija. Od rimskih izkopanin do muslimanskih palač, prek baročnih katedral in modernih zgradb, Španija predstavlja zaklad umetniških in arhitekturnih presežkov. V več kot 30 letih demokracije in hitrega gospodarskega razvoja so se španska mesta okitila z bleščečimi okraski, španski in mednarodni arhitekti pa so pustili svoj pečat na stavbah v Barceloni, Bilbau, Madridu in drugih mestih…

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!