fbpx

Sproščeni starši, srečni otroci – oddih in zabava za vsakogar

Reportaže, Sprostitev, Toplice, Wellness, Zanimivosti

Prvi vikend težko pričakovanih dolgih poletnih počitnic. Sinu Niku, ki je zaključil drugi razred, sem obljubila, da jo z njegovo 5-letno sestrico Galo mahnemo nekam na lepše. Vsi v veselem pričakovanju, a načrte nam pokvari vremenska napoved s črnimi oblaki in obilo dežja. Kam v takšnem?

Nismo družina, ki bi nam vreme pokvarilo avanturo, zato spakiramo kovčke in se v največjem neurju iz Ljubljane odpeljemo v terme Dolenjske Toplice, v Wellness center Balnea, ki je letos bogatejši za kar štiri nove tobogane, gusarsko ladjo in plezalno steno. Pozitivno naravnani trdno verjamemo, da se bo na poti pokazalo sonce in da nam lep dan na bazenu ne uide. Pa da vidimo!

Z bivšo taščo, hčerko in sinom v hotel Balnea Superior v Termah Dolenjske Toplice

S sabo povabimo še babico, mojo bivšo taščo. Da, prav ste prebrali. Tašča in to še bivša, a če so se vam ob tem vklopili vsi alarmi, kaj bi naj to pomenilo, pri nas ni tako. Odlično se razumeva, navsezadnje je še vedno babica otrok in ne vidim razloga, zakaj bi se zaradi nastalega položaja imeli kaj manj radi kot prej. Glede na to, da ne živi v Ljubljani, ter da jo otroka zato manj pogosto vidita in da imamo v hotelski sobi več kot dovolj prostora še za nekoga, saj še vedno živimo v času, kjer družina pomeni dva starša in otroka ter so temu primerno sestavljene tudi ponudbe in sobe, je naše vabilo z veseljem sprejela.

Vreme je, kakršno je

Na poti, ki res ni bila najbolj obetavna, saj je nalivalo tako, da sem komaj videla nekaj metrov pred seboj, se mi je za hip zazdelo, da moram začeti spreminjati načrte in otroka pripraviti, da bomo tobogane obiskali ob kakšni drugi priložnosti in da se bomo morali zadovoljiti le z notranjim bazenom, a takoj ko smo v Novem mestu zavili z obvoznice, se je začelo jasniti in na trenutke nas je celo tu in tam obsijal kakšen sončen žarek. Bom še malo počakala, preden sprožim vsesplošno paniko v stilu »kaj pa zdaj, obljubila si, da gremo na tobogane«. Še dobro, kajti ko smo prispeli v Terme Dolenjske Toplice, so bili tobogani že obsijani s soncem, otroka pa v kopalkah, še preden sem uspela reči živijo receptorki. Ko bi se tako hitro oblekla zjutraj za v vrtec in šolo, si lahko le želim.

Novo v Termah Dolenjske Toplice – Balnea FUN, štirje novi tobogani, gusarska ladja in plezalna stena

Otroci na bazen, mami na masažo

Odkar sem sama z otrokoma, povsod potujemo sami in v tem nisem videla nobene težave, a za to, da imamo tokrat s sabo babico, sem bila resnično hvaležna. Sploh, ko sem zagledala napisa »savne« in »masaže«. Dve uri le zase? Je to sploh možno? Pogledam navdušena in nasmejana obraza otrok, ki ne vesta ali bi se najprej zapodila na gusarsko ladjo, na igrala ali na tobogan in takoj ugotovim, da me ob vsem tem ne bosta niti za hip pogrešala. Rezerviram si večerni termin, da začetno navdušenje delim z njima in presrečna sem za toplo termalno vodo, saj sem bolj zmrzljive sorte in me v hladno vodo res težko spraviš.

Ponosno opazujem sina, kako mi maha iz najvišjega in najhitrejšega tobogana, medtem ko se hči podi po ladjici, saj je za tovrsten adrenalin še malo premajhna. Zaupam mu. Starši nismo tu za to, da otroke zavijamo v vato in jih na vsakem koraku držimo za roko. Na življenje jih pripravimo tako, da jih spustimo. Pa čeprav po toboganu v globok bazen. Saj so nam že pokazali, da znajo plavati, kajne? Še vedno smo tam, če nas bodo potrebovali.

Vreme nas ne razočara in zdrži do večera, ko se otroka, po celem dnevu kopanja in norenja, seveda pritožujeta, da še vedno ni dovolj. To so ti trenutki, ko se sprašujemo, na katerih baterijah tečejo, da se ne ustavijo. Prepričam ju s sladoledom iz samopostrežne restavracije Laguna in z obiskom hotelske igralnice. Sladoled pred večerjo? Več pa ni. Temu se reče počitnice. Tokrat se, priznam, poslužim klasičnih starševskih podkupovalnih prevar in tako lahko nastopi čas zame. Za savno mi je sicer zmanjkalo časa, nadomestim jutri, masaži pa ne bom rekla ne. Razlijem se pod prsti spretne maserke, ki name polaga vroče kamne in za tisto uro izklopim brnenje v glavi ter se popolnoma preselim v telo. Hitro izklopim gumbek za skrbi, saj vem, da otroka uživata, prav tako kot jaz.

Zadovoljna mama, zadovoljen otrok

Navajena sem aktivnih počitnic, kaj drugega je sploh za pričakovati z dvema živahnima otrokoma, zato si lahko takšno razvajanje privoščim le sama, a tokrat sem združila oboje. In to povsem brez slabe vesti, kot si jo mame rade nakopljemo. »Zadovoljna mama, zadovoljen otrok,« so moje besede, na katere se moram tudi sama dostikrat opomniti. Ko sem sproščena in razlezena kot žvečilni gumi prišla v sobo, kjer se je bilo potrebno obleči za na večerjo, mi je bilo, kljub temu, da smo bili že rahlo pozni, čisto vseeno. Ohranila sem to stanje mirnosti, ki se je vzpostavilo v meni in tako se nam je uspelo obleči brez vsakršne slabe volje ali preganjanja.

Pobeg v svet sprostitve

Verjamem, da otroci čutijo našo energijo in da smo z njimi tako povezani, da se le ta prenaša. Nemirni in nezadovoljni se hitro znajdemo v začaranem krogu negodovanja, zato so takšni mini pobegi v svet sprostitve še kako potrebni. Samopostrežna večerja nas navduši. Otroka se počutita pomembna, ko jima dopustim, da si sama izbereta kaj bosta jedla in tudi sama postrežeta. Še posebno se jima zasvetijo oči ob pogledu na sladice, meni pa ob svežih sestavinah lokalnih dobaviteljev.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Nocoj si lahko privoščita tudi dve, res sta se izkazala z lepim vedenjem, celo tako, da sem bila sama presenečena nad njima. Ali pa je to le zaradi masaže in se mi samo zdi. Pa saj ni niti pomembno. Vsi smo prijetno utrujeni, pa je za nami šele prvi dan. V mehkih odejah nas objame spanec, jutri pa nas čaka še en krasen dan.

Dež? Notranji bazeni

Tokrat je dež napovedan tudi tu. Idealno za obisk savne in da še malo raziščemo tudi notranje bazene. Po novem lahko med počitnicami v Termah Dolenjske Toplice spoznate tudi terapije in meditacije, ki pomagajo krepiti čuječnost. Prva je že zvočna terapija s tibetanskimi skledami zjutraj ob 8.00. Morda mi bo celo uspelo. Občutek imam, da bom jutri jaz tista, ki bo tulila, da še ne gre domov. Zagotovo. Še pridemo.Sledite nam


RSS Ustavi se!