fbpx

Izlet v Zadar

Potovanja

Ali ste vedeli? Zadrska univerza je najstarejša na Hrvaškem in ena najstarejših v Evropi!

Zadar leži ob stari magistralni cesti med Reko in Splitom. Pristaniško mestece ima bogato spomeniško dediščino. V središču mesta najdemo kopico kulturno zgodovinskih spomenikov, mestni vrvež na bogato založeni tržnici in ribarnici ter ob morju znamenite morske orgle, ki so bile v letu 2006 nagrajene z nazivom najboljši javni urbani prostor. Orgle sestavlja 35 orgelskih cevi, skozi katere morje potiska zrak in ustvarja prave simfonije. Kotiček v pristanišču je priljubljeno zbirališče tako domačinov kot turistov.

V starem mestnem jedru stoji, kar 34 cerkva.

Cerkev svetega Donata je ena najbolje ohranjenih cerkva iz predromanskega obdobja na svetu in če se povzpnemo na njen zvonik, ta nudi prekrasen pogled na mestu. V neposredni bližini ležijo ostanki rimskega foruma in arheološki muzej. Kot zanimivost – zadrska univerza je najstarejša na Hrvaškem in ena najstarejših v Evropi!

Independent woman: “To je najkrajša pot do in z najmanj zastojev:
AC LJ- izvoz NM vzhod, glej smer Metlika številka ceste 105, ko prideš čez vrh Gorjancev, v vasi Jugorje je odcep za Semič, slediš smeri Črnomelj, ko prideš do severne obvoznice , greš nanjo in ne čez mesto, sledi smeri Vinica, tam je mejni prehod.
na hrvaškem: vas Bosanci, vas Bosiljevo, to je cca 8 km, uvoz na AC E65 A1 smer Rijeka-Split , to je cca 1 km, AC odcep E 71 smer Split do Zadar-istok to je cca 208km, exit Zadar Luka in Aerodrom, Bibinje, Sukošanje, to je cca 225km, cestnina je cca 10 evrov, čas potovanja okoli: 2:30- 3ur
Nikoli ne zapusti avtoceste, ker se lahko potovanje zavleče v nedogled, govorimo o parurni razliki! Srečno potovanje in uživaj na dalmatinskem morju!”

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!