fbpx

Ste za čokolado? Pridite 20. aprila v Radovljico!

Novice

20. in 21. aprila bo v starem mestnem jedru v Radovljici potekal že 2. Festival čokolade, kjer boste lahko okušali izdelke slovenskih čokoladnic, doživeli čokoladni Cocktail’s Show, cooking show, čokoladno modno revijo in razne kulinarične delavnice. Prvi Festival čokolade v Sloveniji je potekal 22. aprila lani z željo organizatorja, Turizma Radovljica, da festival postane vsakoletna […]

20. in 21. aprila bo v starem mestnem jedru v Radovljici potekal že 2. Festival čokolade, kjer boste lahko okušali izdelke slovenskih čokoladnic, doživeli čokoladni Cocktail’s Show, cooking show, čokoladno modno revijo in razne kulinarične delavnice.


Prvi Festival čokolade v Sloveniji je potekal 22. aprila lani z željo organizatorja, Turizma Radovljica, da festival postane vsakoletna prireditev, ki privablja obiskovalce iz Slovenije in tujine. Kot je pokazal lanski obisk prireditve, bo želja zagotovo izpolnjena.

Letos organizatorji napovedujejo sodelovanje 12-ih slovenskih čokoladnic, kar je kar 4 več kot lani, vseh razstavljavcev, ki so kakorkoli povezani s čokolado pa bo okoli 20. Hkrati nam zagotavljajo pester program prireditev, ki se bo odvil v dveh dneh.

Tako boste vsi ljubitelji čokolade našli kaj zase. Vonjali, otipali, degustirali in nakupili boste lahko vse vrste čokolad in verjamem, da bo vsak odšel domov z nasmehom na obrazu. Ker bo hkrati potekal tudi sejem čokolade, čokoladnih napitkov in jedi, ki jih bodo v premični kuhinji na Linhartovem trgu pripravljali priznani kuharji, je užitek zagotovljen. Dogajanje bo pestro. Poleg čokolade kot jedi, bodo obiskovalci na čokoladni modni reviji videli, da je čokolada lahko tudi oblačilo, izdelovali bodo lahko skulpturo iz čokolade, Gorenjka, ki je lani praznovala 90-letnico pa bo letos na festivalu predstavila kar 91-kilogramsko čokolado velikanko.

Poskrbljeno bo tudi za otroke. Lahko se bodo udeležili ustvarjalnih delavnic, izdelovali skulpture iz čokolade in embalažo za pralineje. Sladka doživetja, razvade, odkritja – vse to kar vabi na Gorenjsko.

Festival letos dobiva tudi okoljevarstveni značaj, saj organizatorji pozivajo obiskovalce, naj se v čim večjem številu v Radovljico pripeljejo z vlakom in s tem prispevajo k čistejšemu okolju.

Zato: izkoristite čudovito sladko priložnost za odličen izlet v Radovljico v aprilu in si posladkajte svoje trenutke!

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Več o festivalu

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!