fbpx

Sveta voda in poročna obleka: najbolj čudne stvari pozabljene na angleških letališčih

Zanimivosti

Med pozabljenimi stvarmi so našli zvito preprogo, tableto viagre v kuverti, ribiško palico, poročno obleko in steklenico svete vode.

Če ste kdaj pozabili kaj na letališču naj vas potolažimo, da ste eden izmed mnogih – upajoč, da niste ravno vi tisti, ki je pozabil steklenico svete vode ali poročno obleko.

V Združenem kraljestvu so analizirali koliko prtljage se izgubi na najbolj zasedenih letališčih v roku enega leta.

Le na letališču Heathrow so med majem 2015 in majem 2016 našli 26.543 izgubljenih stvari, kar nanese 2.212 stvari na mesec in 381 stvari na dan. Raziskava, ki jo je naredil “Travel Supermarket” je pokazala, da je torek najverjetnejši dan, da bodo potniki izgubili del svoje prtljage.

lost-property-city-GettyIma-large

Na drugem centralnem letališču – londonskem mestnem letališču – popularnem za potnike v poslovnem razredu, je četrtina izgubljenih stvari dizajnerskih kot so proizvodi Dior-ja in Prade. Na londonskem Gatwicku pa je nekdo izmed potnikov pozabil nalivno pero znamke Swarovski.

airport-1515431_1920

Preberi tudi: Miti in legende Irske

Druge bizarne pozabljene stvari so bile še glasbila s strunami v Edinburghu, zvitek popisan s kaligrafsko pisavo v Birminghamu in motoristični uplinjač v Manchestru.

Raziskava je pokazala, da so nekatere pozabljene stvari po državi enake. Na prvem mestu je alkohol, od česar je polovica pijače viski, sledijo mu vino, vodka in triple sec. Kar se tiče nakita, večina potnikov na letališču Heathrow izgubi poročni prstan, na Gatwicku pa zaročnega. Čisto na vseh angleških letališčih pa so našli obeske s podobo svetega Christopherja, zavetnika popotnikov.

Po podatkih raziskave na srečo 85 % izgubljene prtljage najde svojega lastnika v roku 48 ur. Ostale stvari pa se po preteku 90 dni znajdejo na dražbi, katere dobiček gre v dobrodelne namene.

Vir: Telegraph

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!