fbpx

Sveta voda in poročna obleka: najbolj čudne stvari pozabljene na angleških letališčih

Zanimivosti

Med pozabljenimi stvarmi so našli zvito preprogo, tableto viagre v kuverti, ribiško palico, poročno obleko in steklenico svete vode.

Če ste kdaj pozabili kaj na letališču naj vas potolažimo, da ste eden izmed mnogih – upajoč, da niste ravno vi tisti, ki je pozabil steklenico svete vode ali poročno obleko.

V Združenem kraljestvu so analizirali koliko prtljage se izgubi na najbolj zasedenih letališčih v roku enega leta.

Le na letališču Heathrow so med majem 2015 in majem 2016 našli 26.543 izgubljenih stvari, kar nanese 2.212 stvari na mesec in 381 stvari na dan. Raziskava, ki jo je naredil “Travel Supermarket” je pokazala, da je torek najverjetnejši dan, da bodo potniki izgubili del svoje prtljage.

lost-property-city-GettyIma-large

Na drugem centralnem letališču – londonskem mestnem letališču – popularnem za potnike v poslovnem razredu, je četrtina izgubljenih stvari dizajnerskih kot so proizvodi Dior-ja in Prade. Na londonskem Gatwicku pa je nekdo izmed potnikov pozabil nalivno pero znamke Swarovski.

airport-1515431_1920

Preberi tudi: Miti in legende Irske

Druge bizarne pozabljene stvari so bile še glasbila s strunami v Edinburghu, zvitek popisan s kaligrafsko pisavo v Birminghamu in motoristični uplinjač v Manchestru.

Raziskava je pokazala, da so nekatere pozabljene stvari po državi enake. Na prvem mestu je alkohol, od česar je polovica pijače viski, sledijo mu vino, vodka in triple sec. Kar se tiče nakita, večina potnikov na letališču Heathrow izgubi poročni prstan, na Gatwicku pa zaročnega. Čisto na vseh angleških letališčih pa so našli obeske s podobo svetega Christopherja, zavetnika popotnikov.

Po podatkih raziskave na srečo 85 % izgubljene prtljage najde svojega lastnika v roku 48 ur. Ostale stvari pa se po preteku 90 dni znajdejo na dražbi, katere dobiček gre v dobrodelne namene.

Vir: Telegraph

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.