fbpx

Taja Albolena – na vrednote gledam kot na kvalitete duše

D.ecembrska, Novice, Pogovori

Taja je mentorica, ki žensko vodi, da izbere Sebe. Da Sebe postavi na prvo mesto, da zaupa Vase, se zanese Nase in zasije kot Ženska, za katero se je rodila, da je. Verjame, da bi, če bi vsaka ženska postala najsrečnejša ženska na Zemlji, skupaj pozdravile Svet.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj ostal v spominu?

Dedek Mraz. Spomnim se tistega zasneženega decembra, ko sem bila stara, kaj jaz vem, 5 ali 6 let. Bilo je mrzlo in spomnim se očetovega prijatelja Petra, ki mi je tisto zimo za darilo prinesel sani. Bil je moj Dedek Mraz. Ker mi je darilo dostavil domov in sem ga doživela v živo sem še vrsto let verjela v tega dobrega moža. Moj Dedek Mraz je še vedno živ.

Imate radi presenečenja?

Na to vprašanje je odgovoril moj dragi, ki pravi, da sicer govorim, da imam rada presenečenja, v praksi pa jih sprejemam samo, če so v skladu s tem, kar pričakujem.

Roko na srce, sem tiste vrste človek, ki mu površinskost ne leži. In ne znam skriti razočaranja, če bi me kdo žejno peljal čez vodo. Razcvetim se ob ljudeh, ki poznajo globino duše in taki me znajo vedno znova presenetiti.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Obdarovanje je zame izraz duše. Ko sem začela bolj poglobljeno raziskovati naravo ženske sem dojela, da je obdarovanje, to da podariš, izraz ženske narave. Ženski del se mora odpreti, sprejeti, negovati sebe, se nahraniti in napolniti, da lahko iz te polnosti podeli, podari, stvari deli z ljudmi in svetom. Osebno sem mnenja, da je praznina v notranjosti tista, ki jo mnogi v sodobnem svetu poskušajo napolniti z bliščem embalaže. Sem človek, ki obožuje lepoto. Lepota je hrana za mojo dušo. Sama raje podarjam in sem se sprejemanja morala naučiti.Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Prvi maj. Ker takrat z mojim moškim praznujeva obletnico. Prvi maj je v starem keltskem koledarju Beltane. Blizu mi je, ker gre za praznovanje novih začetkov, za čas veselja, ko v naravi že vse cveti. Ker je bil to praznik povezan z vilinci, vilinskim svetom in duhovi narave, mi je še posebej ljub.

Kako ponavadi izročite darilo?

Od nekdaj rada izbiram in aranžiram darila. Sem estet po duši in ko gledam neokusen lišp, ki nas preplavlja kot plastika, ki se kopiči na planetu, me vedno znova boli srce. Rada imam papir, trakove iz tkanine, posvetila, na roko napisane voščilnice. Vsak človek je edinstven in enkraten. Verjamem, da obstaja za vsakogar posebno Darilo in da je tudi to, kako je zavito, del Darila.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Sama na vrednote gledam kot na kvalitete duše. Na voljo so nam kot potencial, ki ga moramo najprej prepoznati in ga objeti v sebi. Si ga prisvojiti, se nahraniti v sebi. Ko je v letu 2018 k meni prišla Varuhinja Ljubezni in sem dojela, kako pomembno je varovati, namesto uničevati ljubezen, je ljubezen postala vodilna kvaliteta duše v mojem življenju. V sami esenci je ljubezen povezanost. Ljubezen povezuje vse delčke v celoto. Ljubezen je pravzaprav izkušnja vračanja v celoto. In verjamem, da ljubezen dela pozitivno razliko v življenju ljudi in na svetu.

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

Da bi vsaka ženska na svetu prepoznala, da je Darilo. Da bi ugledala svojo dragocenost, enkratnost, edinstvenost in neponovljivost. Rada rečem, da nikoli ni bilo točno take osebe, ko si Ti. In nikoli več je ne bo. Si edinstvena kombinacija tako dednih linij kot izbir svoje duše. In to je tako zelo dragoceno. Vendar je to, dokler tega ne prepoznaš in ugledaš v sebi, zate nevidno. Želela bi si, da bi vsaka ženska odprla oči za Darilo, ki ga nosi v Sebi.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Ja, naredim pregled leta, ki ga zapuščam. Desetletja sem v novo leto vstopala osredotočena na to kar mi ni uspelo v prejšnjem letu. Zdaj pa si zapišem uspehe in dosežke, kar je bil zame svojevrsten dosežek. Na začetku te nove prakse sem imela s pohvalo velike težave. Bila sem naučena, da samohvala ni primerna. Tudi to je razlog, da sem zavestno december spremenila v mesec, ko je čas za hvaležnost. Hvaležnost sebi, da sem se pripeljala do konca še enega leta. Hvaležnost zase in za vse, kar sem. Ker verjamem, da moraš najprej ti biti ta oseba, ki ima v sebi to, kar želiš imeti v zunanjem svetu.

Kaj vam pomeni #drugdrugemudarilo?

Vse v življenju so odnosi. Vse življenje temelji na odnosih. Imaš odnos z otrokom, starši, prijateljico, ljubimcem, možem, sodelavcem, poslovnim partnerjem. Pa tudi s svojo muco, psom, lončnico, avtom, hišo, denarjem, poslom. Vse so odnosi. A začne se z enim, najpomembnejšim. Kajti vsi odnosi tam zunaj so odsev tistega, ki se odvija v tebi. Tvoj odnos s seboj, do sebe je ključen. Ker vpliva na vse ostale.

Najbolj pomembno je, da ustvariš ljubezenski odnos s seboj. Da si prijazna do sebe. Da ljubiš sebe. Da sprejemaš sebe. Da se pohvališ. Neguješ. Ker so vsi odnosi tam zunaj odsev tvojega odnosa s seboj. Drug drugemu Darilo zame pomeni, da vidiš Darilo odnosov, ki ti nastavijo ogledalo, v katerem lahko ugledaš Sebe.


Sledite nam


RSS Ustavi se!