fbpx

Kaj kupiti za darilo, ko nimaš ideje?

D.ecembrska, Zanimivosti

Kaj kupiti je druga najpogostejša besedna zveza, ki jo ljudje iščemo na Googlu. Takoj za vprašanjem, “kaj za kosilo?”

Polno zasedeni vse bolj drvimo v praznični čas in se zadržujemo, da ne bi šli po nakupih, saj je še prezgodaj. Ne želimo, tako “kot vsi drugi”, podleči nakupovalni mrzlici in biti košček mozaika nakupovalnih središč.

Tolažimo se, da je še čas in se poigravamo z mislijo, ali letos sploh kaj pokloniti bližnjim, ali pa v duhu ekologije in upora potrošništvu ostati pri pomarančah in arašidih, kot je to bilo v navadi desetletja nazaj.

Čeprav se zdi, da je časa še dovolj, iz izkušenj vemo, da bodo prazniki že jutri potrkali na vrata. Kar naenkrat se bomo zavedli, da jutri zvečer gremo na praznično večerjo in še nimamo daril. Ali celo, da je danes božični večer, mi pa nimamo nič za svojega dragega življenjskega sopotnika. Tudi to se je morda že komu zgodilo.

V izogib časovni stiski, ožuljenim nogam, nejevolji pred blagajnami, neuspešnemu zavijanju in onesnaževanju domov z “lovilci prahu” vas potolažimo, da imamo predlog. Darilni bon je prav tako lepo darilo.

Kaj pa, če bi podarili letos nekaj uporabnega

Seveda bi bilo lepše, če bi sami spesnili verze, naslikali prizor vaših skupaj preživetih trenutkov, poklonili potovanje v želeno deželo ali bili cele dneve doma pri svojih najdražjih … Ampak nismo vsi nadarjeni in nimamo možnosti.

Zato takrat, ko nimate ideje in nimate možnosti pokloniti nekaj, česar si obdarovani res želi in zasluži, mu poklonite nekaj, kar potrebuje in mu bo prišlo prav.

Naj se letos vaš praznični mesec odvije prijetno in mirno.

Zapisala: A.V.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]