fbpx

Kaj kupiti za darilo, ko nimaš ideje?

Decembrska, Zanimivosti

Kaj kupiti je druga najpogostejša besedna zveza, ki jo ljudje iščemo na Googlu. Takoj za vprašanjem, “kaj za kosilo?”

Polno zasedeni vse bolj drvimo v praznični čas in se zadržujemo, da ne bi šli po nakupih, saj je še prezgodaj. Ne želimo, tako “kot vsi drugi”, podleči nakupovalni mrzlici in biti košček mozaika nakupovalnih središč.

Tolažimo se, da je še čas in se poigravamo z mislijo, ali letos sploh kaj pokloniti bližnjim, ali pa v duhu ekologije in upora potrošništvu ostati pri pomarančah in arašidih, kot je to bilo v navadi desetletja nazaj.

Čeprav se zdi, da je časa še dovolj, iz izkušenj vemo, da bodo prazniki že jutri potrkali na vrata. Kar naenkrat se bomo zavedli, da jutri zvečer gremo na praznično večerjo in še nimamo daril. Ali celo, da je danes božični večer, mi pa nimamo nič za svojega dragega življenjskega sopotnika. Tudi to se je morda že komu zgodilo.

V izogib časovni stiski, ožuljenim nogam, nejevolji pred blagajnami, neuspešnemu zavijanju in onesnaževanju domov z “lovilci prahu” vas potolažimo, da imamo predlog. Darilni bon je prav tako lepo darilo.

Kaj pa, če bi podarili letos nekaj uporabnega

Seveda bi bilo lepše, če bi sami spesnili verze, naslikali prizor vaših skupaj preživetih trenutkov, poklonili potovanje v želeno deželo ali bili cele dneve doma pri svojih najdražjih … Ampak nismo vsi nadarjeni in nimamo možnosti.

Zato takrat, ko nimate ideje in nimate možnosti pokloniti nekaj, česar si obdarovani res želi in zasluži, mu poklonite nekaj, kar potrebuje in mu bo prišlo prav.

Naj se letos vaš praznični mesec odvije prijetno in mirno.

Zapisala: A.V.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.