fbpx

Tajvan: nova okužba s SARSOM

Novice

Tajvanske zdravstvene obasti so pri nekem znanstveniku v laboratoriju vojaške bolnišnice potrdile novo okužbo s sarsom. Okuženi 44-letni znanstvenik naj bi v stik s sindromom akutno oteženega dihanja prišel pri delu, oblasti pa dodajajo, da je bil delavec pred kratkim tudi na obisku v Singapurju, kjer njegove bolezni še niso zaznali. Pred izletom v Singapur, […]

Tajvanske zdravstvene obasti so pri nekem znanstveniku v laboratoriju vojaške bolnišnice potrdile novo okužbo s sarsom.

Okuženi 44-letni znanstvenik naj bi v stik s sindromom akutno oteženega dihanja prišel pri delu, oblasti pa dodajajo, da je bil delavec pred kratkim tudi na obisku v Singapurju, kjer njegove bolezni še niso zaznali.

Pred izletom v Singapur, od koder za zdaj ne poročajo o novih primerih okužb, pa naj bi imel v laboratoriju celo manjšo nesrečo.

Zaradi sarsa, ki je pred približno enim letom izbruhnil na jugu Kitajske, je po svetu doslej umrlo več kot 800 ljudi. Najbolj je bila prizadeta Kitajska, bolezen pa se je pogosto pojavila tudi na Tajvanu, v Singapurju in Kanadi. Sicer je bilo s to boleznijo okuženih več kot 8.000 ljudi v skoraj 30 državah. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je šele 5. julija označila konec nevarnosti oziroma naznanila konec izbruha zelo nevarnega virusa.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!