fbpx

Terme Tuhelj: Popolna preobrazba telesa in duše

Novice, Sprostitev, Zanimivosti

Ali želite pripraviti telo za poletje, okrepiti vaš imunski sistem, poskusiti najbolj naravni »analgetik« proti bolečinam v sklepih in hrbtenici, ali samo začutiti, da si zaslužite sprostitev in počitek. Terme Tuhelj so idealna destinacija, saj se vsa moč narave nahaja med slikovitimi zagorskimi griči.

Kako pomagati telesu, da se znebi toksinov, in pospešiti proces izgube teže; kaj najbolje pomaga pri bolečinah v hrbtu, ramenih in sklepih in kako se sprostiti in nahraniti kožo v ritualu za bolj svež in pomlajen videz?

Skrivnost je v termalnem blatu Term Tuhelj, ki velja za eno najboljših zdravilnih termalčnih snovi v Evropi, ter v termalni vodi mineralnega in rastlinskega izvora. Njihova medsebojna sinergija zagotavlja popolno »preobrazbo« telesa in duha.

V napornem vsakdanjem življenju je težko najti čas za vse, zato so delni užitki pogosto razkošje, v Termah Tuhelj pa je možno s kratkim premorom od rutine razbremeniti stres, se sprostiti, okrepiti imunski sistem, zmanjšati napetosti v mišicah in sklepih, uživati v lepotnih ritualih … in, kar je še posebej aktualno v tem letnem času, pripraviti telo na poletno razgaljanje na plaži.

Podvodna masaža za detoksifikacijski in proticelulitni učinek, vodna vadba za boljši mišični tonus, kneippova pot (izmenična topla in hladna voda), magnezijeva kopel za izboljšanje cirkulacije … so le majhni delčki »popolne formule«, ki bo prispevala k boljši fizični obliki. Glede na to, da tuheljsko blato naravno dozori na dnu termalnega vira, ima lahko in drobno strukturo, vsebuje pa tudi številne zdravilne sestavine, vsekakor pa priporočamo, da poskusite kakšen tretma z blatom.

Fango terapija ali terapija z blatom je še posebej dobra pri revmatičnih težavah in težavah s hrbtenico, vendar pa bo tudi osvežila in pomladila kožo in telo. Balneoterapija ali zdravljenje z mineralno vodo se tukaj odraža v popolnem sijaju – čeprav je v prvi vrsti »analgetik« proti bolečinam v križu in revmatičnim bolečinam (torej področje, za katerega medicina še vedno nima pravega zdravila), že samo kopanje v vodi ali sprostitev z enim od termalnih tretmajev deluje poživljajoče.

Med slikovitimi zagorskimi griči je nemogoče, da nebi občutili moči narave v vseh njenih oblikah. Zakaj, na primer, ne bi preizkusili moči hoje z bosimi nogami? Dokazano je, da bosonoga hoja omogoča boljši pretok vitalne energije, v kombinaciji s številnimi rituali nege in sprostitve v wellness centru SPAeVita v Termah Tuhelj in njihovim Svetom savn, največjim svetu savn na Hrvaškem, bo postala vaš novi vir zdravja in energije. Maske z zelenim čajem, hialuronski tretmaji, Angel Aroma Touch ali delovanje eteričnih olj preko dihalnega sistema in stik z duševnim in telesnim zdravjem, poseben program vrtinčenja vročega zraka v savnah … – obstajajo neštete možnosti, kako občutiti polno moč vode, ognja, zemlje in vetra!

Več informacij najdete na www.terme-tuhelj.hr.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.