fbpx

Terme Topolšica ponujajo odličen oddih

Novice

Slovensko naj kopališče 2005 (07.05.’05) Terme Topolšica ponujajo odličen oddih in prijetno klimo Prvo soboto v mesecu maju smo namenili obisku Term Topolšica, ki je od lanskega leta naprej z Vodnim parkom Zora še interesantnejša destinacija tako za domače kot tuje goste. Slednjih je v Topolšici med 40 in 50 odstotki, večinoma pa prihajajo iz Nemčije […]

Slovensko naj kopališče 2005 (07.05.’05) 
Terme Topolšica ponujajo odličen oddih in prijetno klimo

Prvo soboto v mesecu maju smo namenili obisku Term Topolšica, ki je od lanskega leta naprej z Vodnim parkom Zora še interesantnejša destinacija tako za domače kot tuje goste. Slednjih je v Topolšici med 40 in 50 odstotki, večinoma pa prihajajo iz Nemčije in Avstrije. Naš obisk je sovpadal tudi z okroglo obletnico podpisa brezpogojne kapitulacije nemških oboroženih sil za jugovzhodno Evropo, ki se je zgodila prav pred 60-imi leti. Ob tej priložnosti so v zdraviliškem parku pripravili tudi svečanost ob dnevu zmage.

Albert Giorgiutti, vodja marketinga Terme Topolšica: “Naše terme, ki jih vidimo danes so mlade terme, čeprav so že v 18. stoletju sem hodili Dunajčani, da so lajšali dihalne težave, saj je tu posebna klima. Obdajajo nas čudoviti gozdovi in zelenje. Ponosni smo na naš vodni park Zora, pridobili smo ob 800 m2 še dodatnih 1000 m2 vodnih površin. Notranji in zunanji bazeni nudijo možnost kopanja čez celo leto, tudi pozimi. Vodni park Zora, ki smo ga odprli 1. maja, je že obiskalo veliko dnevnih obiskovalcev. Pri nas greste lahko iz sobe s kopalnim plaščem direktno v vse bazene. Bazeni vodnega parka Zora so grajeni nekoliko drugače, etažno tako, da se voda preliva iz enega v drugega, kar tvori slapove in to je še poseben čar. Prva etaža je namenjena plavalcem, temperatura vode tu zato ni tako visoka. V spodnjem bazenu organiziramo vodno aerobiko, imamo podvodne masaže, whirpoole in druge vodne efekte, ki se jih naši obiskovalci zelo radi poslužujejo. Imamo tudi 100 m velik tobogan, ki ga poleg mladih, vse bolj uporabljajo tudi starejši. Tobogan je popolnoma prilagojen hribu tako, da je izgled veliko lepši, vse se idealno vklaplja v okolje. Mi smo povzeli filozofijo, da se mora gostu vsako leto nekaj novega ponuditi, da za njega skrbiš. Letos smo pristopili k preureditvi bistroja v lepo kavarno z zimskim vrtom in letno teraso za prireditve. Sedaj bo vse na bistveno višjem nivoju. Tudi okolico želimo narediti čimbolj prijazno, tudi sicer prisluhnemo željam našim gostom.”

Borut Potočnik, AA-MM

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!