fbpx

Terme Lendava stopajo v poletno sezono prenovljene

Novice

Slovensko naj kopališče 2005  (21.05.’05)  Terme Lendava stopajo v poletno sezono prenovljene in s podvojenimi vodnimi kapacitetami Mi smo tokrat, prav na dan odprtih vrat, obiskali Terme Lendava, ki so se pokazale v prenovljeni luči z mnogo novostmi. Tu na svoj račun pridejo kolesarji, saj bo Lendava kmalu postala tudi prvo kolesarsko mesto v Sloveniji. […]

Slovensko naj kopališče 2005  (21.05.’05) 
Terme Lendava stopajo v poletno sezono prenovljene in s podvojenimi vodnimi kapacitetami

Mi smo tokrat, prav na dan odprtih vrat, obiskali Terme Lendava, ki so se pokazale v prenovljeni luči z mnogo novostmi. Tu na svoj račun pridejo kolesarji, saj bo Lendava kmalu postala tudi prvo kolesarsko mesto v Sloveniji. Seveda pa ne manjka ostalih možnosti aktivnega preživljanja prostega časa, kot tudi uživanja v neokrnjeni naravi in Lendavskih goricah.

Franc Huber, direktor Term Lendava: “Vse smo popolnoma prenovili, podvojili smo vodne kapacitete, dvignili pa smo tudi kakovost bivanja pri nas. Pričakujemo bistveno več kopalcev in njihovo zadovoljstvo. Cene smo sicer malo spremenili a smo glede teh še vedno najugodnejši glede na našo konkurenco.

Danes je dan odprtih vrat s posebnimi ugodnostmi. Proti popoldnevu imamo zabavo z glasbo in piknikom za hotelske goste in obiskovalce. Posebna novost je ta, da imajo otroci nove pridobitve v pokritem notranjem bazenu, končujemo pa tudi zunanji otroški bazen.
Tudi avtokamp je zaživel in je že tričetrt poln. Sicer sem tudi vinogradnik, že 30 let, imam 800 trsov, pridelujem pa beli pinot, laški rizling in šipon. Vinogradniško društvo deluje, imamo letno ocenjevanje vin, ki smo ga za to leto že opravili. Večina ocenjenih vin je prejela oceno čez 18 kar pomeni vrhunska vina. Lendavska vina so kakovostno
napredovala in vsa ta vina lahko naši gosti okušajo v hotelu ali pa po kleteh po Lendavskih goricah.”

Igor Magdič, vodja hotelirstva v Termah Lendava in direktor NK Lendava: “Terme Lendava so najbolje varovana turistična skrivnost Slovenije s čudovito naravno prafinsko vodo in olimpijskim bazenom. Bazen z vodo, ki mu ne dodajamo klora, samo hladimo jo, je vrelec zdravja. Tu je nov super urejen avtokamp s ponudbo, skratka popotnik, kaj hočeš več. Naši obiskovalci pravijo, kako je tu lepo, zakaj nismo bili tukaj že prej.”

Sledite nam

Oznake

Anton Balažek, župan občine Lendava: “Veliko se je vložilo v infrastrukturo tako Term Lendava kot tudi same Lendave. Načrti so postavljeni 4 leta vnaprej, upam da bomo tudi finančno vse to zmogli. Do sedaj so lastniki iz Save veliko vlagali v terme, upam, da bo tako tudi naprej. Na področju kulture smo poznani po likovni umetnosti, sinagogi, novim kulturnim domom in kulturno zgodovinskimi znamenitostmi. V načrtu je tudi obnova starega mestnega jedra.”

Borut Potočnik, AA-MM


Sledite nam


RSS Ustavi se!