fbpx

To poletje odkrijte lepote Slovenije

Aktivnosti, Gorenjska, Kraška, Mesta, Obala, Primorska, Štajerska

Namesto, da bi letos med poletjem odhajali na krajša potovanja v različna Evropska mesta, raje ponovno odkrijte lepote domače države.

Pandemija koronavirusa je otežila ali pa celo onemogočila marsikatero mednarodno potovanje. Če bo kdo že šel v tujino, bo moral biti zelo previden, da ob vrnitvi v domovino ne obtiči v karanteni. Za večino ljudi bo lažje in varneje preprosto ostati v domači državi. To pa seveda ne pomeni, da doma ne moremo odkriti novega, čarobnega kraja, kjer že nekaj časa nismo bili, oziroma ga sploh še nismo obiskali.

Aktivni družinski oddih

Želite s svojo družino nekam na aktiven enodnevni ali pa vikend izlet? Sedite na vlak in se odpeljite do Bleda, Bohinjske Bistrice ali pa Jesenic in se odpravite na katero od okoliških gora ali pa pešpoti. Z vlakom vam ne bo potrebno skrbeti, kje boste našli parkirno mesto, kar je še posebno uporabno za enodnevne izlete. Preprosto odločite se, kje se želite sprehajati, se z družino usedite na vlak in se odpeljite do enega od mest ob vznožju gora. Za vaše otroke bo to zagotovo pravo doživetje, vi pa boste hvaležni, da vam po napornem in aktivnem dnevu, ne bo potrebno še voziti do doma.

Romantični mestni izlet

Odkrivajte lepote naših mest s svojim partnerjem. Romantični sprehodi, uživanje v dobri hrani in pijači, morda tudi nočitev v romantičnem hotelu. Z vlakom se odpravite v katero od slovenskih mest, izstopite v centru mesta in se sprehodite z roko v roki. Ne bo vam treba skrbeti za parkirišče, pa še celo pot boste lahko izkoristili samo za vaju.

Odpeljite se v Ljubljano in si oglejte prestolnico v vsem svojem sijaju, brez turistov. Obiščite katerega od muzejev, se sprehodite ob Ljubljanici, popijte kak koktajl in uživajte v dobri hrani. Ljubljano še predobro poznate? Pojdite v Maribor, občudujte lepoto reke Drave, obiščite muzeje in se sprehodite do najstarejše trte. Če ste velik ljubitelj zgodovine, se odpravite v Celje in si oglejte dom Celjskih grofov, ali pa v Ptuj na Ptujski grad ali pa na ogled rimskih ostankov. Ste vi ali pa vaš partner velik ljubitelj piva? Z vlakom se zapeljite v Laško, si oglejte pivovarno, ali pa v Žalec in si s pivom postrezite kar iz fontane.

Mimo gneč na morje

Želite za kak dan pobegniti na obalo, pa vas od tega odvračajo gneče na cesti? Z vlakom to ne bo problem. Spakirajte kopalke in brisačo, skočite na vlak in se odpeljite do Kopra. Sprehodite se po lepem obalnem mestu, uživajte v morski hrani in se okopajte v jadranskem morju. Zvečer pa sedite nazaj na vlak ter se mirno odpeljite nazaj domov.

Vožnja z vlakom je pravi luksuz. Z njim ni potrebno iskati parkirnega mesta in skrbeti, da se bo na poti pripetila kakšna prometna nesreča, zaradi katere se še nekaj ur ne bomo premaknili z mesta. Še posebno v poletnih časih, je vlak najboljša izbira za potovanja in izlete, saj nam tako ni treba ur in ur zapraviti na cesti.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Klavdija M. Belina: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Želim si... Zbujati se v prijazen svet. Svet, kjer so nasmehi pristni in kjer je biti prijazen prav in lepo, v svet kjer je človek človeku Človek.
 • Jana: Zavedam se, da me pomoč drugim osrečuje, znam tudi sama hvaležno sprejemati pomoč.
  Zavestno širim pozitivno energijo dalje. Dragi bralci poskusite tudi vi in nikoli več v vaših srcih ne bo praznine, izpolnjeni boste z ljubeznijo, veseljem, zdravjem in mirom. Jana
 • Ko se obdarujemo, zmagujemo
  V nepredvidljivih časih se ceni vsaka priložnost, ki nas spomni na lepe stvari v naših življenjih. Ena od teh priložnosti so vsekakor tudi obdarovanja, ki bodo v prihajajočih prazničnih dneh nudila pomembno podporo.
 • Irena Potočar Papež: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Irena Potočar Papež je predavateljica, motivacijska govornica, vztrajna iskalka lepega in dobrega v vseh stvareh in ljudeh, ustvarjalka izobraževalnih dogodkov, pletilka zapisanih in izgovorjenih besed, radovedna učenka in potrpežljiva učiteljica vsak dan vsepovsod, hčerka, žena in mama, povezovalka pozitivnih energij, spodbujevalka spečih potencialov v ljudeh, plesalka na odru življenja v svojem edinstvenem ritmu.
 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]