fbpx

Top kraji za počitnice v Črni Gori

Potovanja

Črna Gora je vedno bolj popularna počitniška destinacija.

# Herceg Novi

Herceg Novi ponuja neskončno možnosti za prijetno počitnikovanje. Ogled zgodovinskih, kulturnih in verskih objektov, pospremimo s kopanjem v morju ali pohodom v bližnje hribovje Orjen.

imeli smo apartma: “Enkrat smo imeli apartma v Bečičih, enkrat v Budvi. Obakrat smo bili zadovoljni, obakrat smo rezervirali preko neta. Osebno nam je bilo v Budvi bolj všeč.”

# Tivat

Tivat leži v osrednjem delu Boke Kotarske, pod goro Vrmac. Njegova največja znamenitost je ogromno pristanišče s privezanimi razkošnimi jahtami, zaradi česar ga mnogi primerjajo z Monakom.

# Igalo

Mesto Igalo slovi po zdravstvenem turizmu, saj je njihovo rahlo radioaktivno blato primerno za zdravljenje revme in dihalnih bolezni.

# Kotor

Srednjeveško mesto Kotor velja za najlepše mesto na črnogorski obali. Njegova pestra zgodovina ponuja ogromno možnosti za raziskovanje. Mesto je tudi odlična izhodiščna točka za obisk nacionalnega parka Lovčen.

# Budva

Stari del mesta je obdan s starodavnim mestnim obzidjem, okoli pa je vsako leto več postavljenih hotelov in počitniških apartmajev. Kljub veliki pozidanosti, Budva ponuja peščene in kamnite plaže ter ogled zgodovinskih znamenitosti.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!