fbpx

Najlepše plaže v Albaniji

Novice

Albanija, še neraziskani biser.

# Dhermi

Dhermi velja za najlepšo plažo v Albaniji.

solinarka: “V Draču sem bila v lastni režiji par let nazaj in v predsezoni. Takrat je bilo vse čisto, lepa plaža, zelo, zelo prijazni in uslužni domačini. Mož je izgubil na plaži denarnico in tega sploh ni opazil, dokler ni za njim nekdo začel vpiti “Mister, mister” in mu vračati denarnico z vsemi dokumenti. Za zahvalo sploh ni hotel vzeti nekaj denarja, ampak nam je molil vizitko z vabilom, naj ponovno pridemo.”

Dhermi, vir: albania.al

# Borsh

Sedem kilometrov dolgo peščeno plažo Borsh, obkrožajo nasadi oljk in visoko gorovje.

Borsh, vir: intoalbania

# Gjipe

Zaliv Gjipe se nahaja približno pol ure hoje od glavne ceste.

Gjipe, vir: adventurous travels

# Vlora

Vlora je tretje največje albansko mesto, ki se lahko pohvali s čudovitimi plažami.

Vlora, vir: albania.al

# Ksamil

Plažo Ksamil imenujejo tudi jonski biser, sam jo obdaja turkizno modro morje in trije manjši otoki.

Ksamil, vir: albania.al

Vir fotografij tudi: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]