fbpx

Umetnostna galerija znova odpira vrata

Novice

Vsem “umetniškim dušam”, ki ste redno zahajali v galerije v središču Maribora sporočamo, da bo Umetnostna galerija zaprta le še do 16. decembra 2003. Otvoritev bo z razstavo Slavka Tihca, retrospektiva, katere otvoritev bo 16. decembra 2003 ob 19.00 uri in bo trajala vse do 31. marca 2004. Vsi poznamo javne skulpture, kot so “Spomenik […]

Vsem “umetniškim dušam”, ki ste redno zahajali v galerije v središču Maribora sporočamo, da bo Umetnostna galerija zaprta le še do 16. decembra 2003. Otvoritev bo z razstavo Slavka Tihca, retrospektiva, katere otvoritev bo 16. decembra 2003 ob 19.00 uri in bo trajala vse do 31. marca 2004.

NOBVsi poznamo javne skulpture, kot so “Spomenik Ivanu Cankarju” pred Cankarjevim domom v Ljubljani ali spomenik NOB oziroma t. i. “Kodjak” na Trgu svobode v Mariboru. Kdo je mož za temi deli in kakšen je njegov opus poleg skulptur na trgih, pa odkriva pregledna razstava del Slavka Tihca ob desetletnici umetnikove smrti v UGM. Prešernov nagrajenec Tihec je znan kot kipar, ki je med prvimi pogumno zakoračil v abstrakcijo.  Njegovi “mobili”, duhovite premikajoče poliestrske skulpture so kiparske ikone poznih 60ih, njegovi “rastrirani portreti” dokaz neumorne inovativnosti. Razstava bo poleg kronološkega pregleda skulptur prinesla še veliko maket, skic, načrtov, dokumentarnih televizijskih posnetkov ter nov avtorski film o Tihčevih javnih spomenikih.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!