fbpx

V deželi Amišev

Novice

Vstaneš ob zori, v hlevu pomolzeš kravo, pobereš jajca iz kokošnjaka, nato pa se odpraviš nazaj na kmetijo na zajtrk. Le še eno jutro v penzionu v amiški deželi sredi Pennsylvanie. Šest gostov se je nagnetlo okoli mize v penzionu Verdant View Farm B&B, iz radia je donela nabožna pesem Johnnyja Appleseeda: “Oh, the Lord […]

Vstaneš ob zori, v hlevu pomolzeš kravo, pobereš jajca iz kokošnjaka, nato pa se odpraviš nazaj na kmetijo na zajtrk.

Le še eno jutro v penzionu v amiški deželi sredi Pennsylvanie.

Šest gostov se je nagnetlo okoli mize v penzionu Verdant View Farm B&B, iz radia je donela nabožna pesem Johnnyja Appleseeda: “Oh, the Lord is good to me, and so I thank the Lord, for giving me the things I need, the sun and the rain and the apple seed ….”

Vasica Paradise je središče amiških, menoitskih in brethrenskih verskih skupin in tamkajšnje kmečko prebivalstvo svoj dan začenja precej drugače kot preostali del razvitega in moderniziranega vzhoda ZDA. Gričevnato območje, 90 minut vožnje oddaljeno od Philadelphie, je slikovit, iz preteklosti vzet kolaž rodovitne pokrajine, konjskih vpreg, skodlastih kmetij in Amišev, oblečenih v resnobne črne oprave.

Še pred kratkim je obiskovalec lahko najbližje prišel tej zaprti skupnosti takrat, ko se je mimo njega peljala družina na vozu. A recesija je storila svoje in tudi Amiši so potrebovali dodaten zaslužek. Zato so se zatekli k turizmu, s tem pa razkrili malce več svojega skrivnostnega življenjskega sloga obiskovalcem. Zdaj lahko spite v amiškem ali menoitskem penzionu, lahko nakupujete v njihovih trgovinah s prešitimi odejami in pohištvom ali pa se ustavite v njihovih kmečkih pekarnah, kjer vam bodo postregli z zajetnim kosom njihove tradicionalne pite iz melase, shoofly pie.

Vir: rtvslo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!