fbpx

V Rusiji prepiri o Leninovem mavzoleju

Novice

Moskva – V mavzoleju na Rdečem trgu v Moskvi se je spet začelo “pomladansko čiščenje”. Na mumificiranih ostankih prvega voditelja Sovjetske zveze bodo dva meseca izvajali “profilaktična dela”. Strokovnjaki bodo urejali telo, obleko in krsto moža, ki že 87 let leži v grobnici ob kremeljskem zidu. Z biokemičnimi postopki bodo predvsem poskrbeli, da se bo […]

Moskva – V mavzoleju na Rdečem trgu v Moskvi se je spet začelo “pomladansko čiščenje”. Na mumificiranih ostankih prvega voditelja Sovjetske zveze bodo dva meseca izvajali “profilaktična dela”. Strokovnjaki bodo urejali telo, obleko in krsto moža, ki že 87 let leži v grobnici ob kremeljskem zidu. Z biokemičnimi postopki bodo predvsem poskrbeli, da se bo balzamirano telo ohranilo v čim boljšem stanju.

Letos se je sicer glede Leninovega trupla razvnel hud prepir. Krivdo za to nosijo člani vladajoče, to je Putinove Enotne Rusije, ki po spletu sprašujejo rojake, če se strinjajo s tem, da bi truplo prekopali v običajen grob na pokopališče. Do srede prejšnjega tedna se je s tem strinjalo 321.000 Rusov oziroma dve tretjini vseh, ki so se opredelili glede tega vprašanja. Poleg nekdanjega predsednika Mihaila Gorbačova se za zaprtje mavzoleja zavzema tudi vodstvo Ruske pravoslavne cerkve. Lenin je bil po mnenju Cerkve “velik sadist”. Komunistična stranka pa meni, da anketa ni reprezentativna.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!