fbpx

V UKANC BOHINJSKE KOTLINE NA BIO ODDIH

Novice

V hotelu Zlatorog v Ukancu se pripravljajo na pridobitev certifikata prvega bio hotela v Sloveniji (09.06.’05) Ekipa oddaje “Dobro jutro, Slovenija” se je odpravila v bohinjski konec, ki je 30 km oddaljen od Bleda in svojim obiskovalcem ponuja nekoliko bolj ležeren utrip oddiha v sožitju z naravo. Kot v raju se tu počutijo predvsem pohodniki, […]

V hotelu Zlatorog v Ukancu se pripravljajo na pridobitev certifikata prvega bio hotela v Sloveniji (09.06.’05)

Ekipa oddaje “Dobro jutro, Slovenija” se je odpravila v bohinjski konec, ki je 30 km oddaljen od Bleda in svojim obiskovalcem ponuja nekoliko bolj ležeren utrip oddiha v sožitju z naravo. Kot v raju se tu počutijo predvsem pohodniki, da pa na svoj račun pridejo tudi avanturisti pa so nam dokazali tudi naši sogovorniki. Le-ti obljubljajo, da so se v Bohinju pripravili tudi na zahtevnejše goste, ki stremijo predvsem k aktivno in kulturno obarvanim počitnicam.

Marjan Malej, tajnik turističnega društva Bohinj: “Naše društvo oddaja preko 900 postelj v privatnih sobah in apartmajih ter počitniških hišicah. Imamo tudi lasten kamp in skrbimo za vse ostale turistične informacije ob Bohinjskem jezeru. Naša naloga je, da prirejamo tradicionalne prireditve kot so vasovanje, kmečka ohcet, Kravji bal itd. Vse to se odvija na glavnem prireditvenem prostoru ob samem Bohinjskem jezeru imenovanem “Pod skalco”.
Letos vam nekaj zanimivejših prireditev ponujamo v naslednjih terminih: 30. in 31. junija – vasovanje in kmečka ohcet, 13. in 14. avgusta – plesna noč, 12. septembra pa bomo turistično sezono zaključili z že 52. tradicionalnim Kravjim balom.


Sledite nam

V viteškem slogu na ranču Mrcina
V mesecu juliju bo zelo živahno za avanturiste. Na ranču Mrcina se organizira viteški tabor z viteškimi igrami v starodavnih oblekah. Gostje bodo imeli priložnost spati v viteških šotorih na kožah v spalnih vrečah. Po celodnevnem programu bodo organizirane tudi ostale viteške dejavnosti kot so denimo lokostrelstvo, po napornem dnevu pa si bodo gostje privoščili še viteško pojedino, merjaščev golaž kuhan v kotlu.

Pozabiti ne smemo tudi na planinsko kočo Merjasec, kjer vam bodo poleg omenjenega merjaščevega golaža, ki si ga boste “sodobni vitezi” privoščili na ranču Mrcina, ponudili nekaj ostalih domačih jedi. Za gurmane je tu jota, pasulj, ričet, za sladkosnede pa bodo poskrbeli z jabolčnim zavitkom in štruklji. V planinski koči Merjasec pa se lahko pred odhodom podkrepite tudi s kapljico borovničevca ali merjaščevo krvjo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!