fbpx

Vas privlačijo duhovi? Pojdite v Wales

Novice

Vsake toliko časa po Walesu poročajo o tem, kako je kak obiskovalec ali domačin videl, čutil ali celo zavohal paranormalen pojav.

Vsake toliko časa po Walesu poročajo o tem, kako je kak obiskovalec ali domačin videl, čutil ali celo zavohal paranormalen pojav, povezan z duhovi umrlih, ki še po smrti ne najdejo miru.
Če vas pot zanese v Wales, poskusite prej najti knjigo Richarda Hollanda Haunted Wales. V njej avtor trdi, da je to dežela, v kateri najbolj straši na vsem svetu. S tem se strinja tudi velška turistična zbornica. Nikjer drugje ne najdete toliko zgodb o ljudeh, ki so umrli v posebnih okolišcinah in še po smrti strašijo naokrog. Pomaga tudi to,da ima Wales največ gradov na kvadratni kilometer ozemljana svetu. Stari so več stoletij in so kot nalašč za nemirne duhove. Eden najbolj »preganjanih« je grad Gwydir v dolini Conwy. Eden od duhov naj bi bilo mlado dekle, ki je imelo razmerje z nekom iz družine na gradu in so jo umorili, ko se je razmerje zapletlo.

Foto: Les Haines


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.