fbpx

Vas privlačijo duhovi? Pojdite v Wales

Novice

Vsake toliko časa po Walesu poročajo o tem, kako je kak obiskovalec ali domačin videl, čutil ali celo zavohal paranormalen pojav.

Vsake toliko časa po Walesu poročajo o tem, kako je kak obiskovalec ali domačin videl, čutil ali celo zavohal paranormalen pojav, povezan z duhovi umrlih, ki še po smrti ne najdejo miru.
Če vas pot zanese v Wales, poskusite prej najti knjigo Richarda Hollanda Haunted Wales. V njej avtor trdi, da je to dežela, v kateri najbolj straši na vsem svetu. S tem se strinja tudi velška turistična zbornica. Nikjer drugje ne najdete toliko zgodb o ljudeh, ki so umrli v posebnih okolišcinah in še po smrti strašijo naokrog. Pomaga tudi to,da ima Wales največ gradov na kvadratni kilometer ozemljana svetu. Stari so več stoletij in so kot nalašč za nemirne duhove. Eden najbolj »preganjanih« je grad Gwydir v dolini Conwy. Eden od duhov naj bi bilo mlado dekle, ki je imelo razmerje z nekom iz družine na gradu in so jo umorili, ko se je razmerje zapletlo.

Foto: Les Haines


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!