Vas privlačijo duhovi? Pojdite v Wales

Novice

Vsake toliko časa po Walesu poročajo o tem, kako je kak obiskovalec ali domačin videl, čutil ali celo zavohal paranormalen pojav.

Vsake toliko časa po Walesu poročajo o tem, kako je kak obiskovalec ali domačin videl, čutil ali celo zavohal paranormalen pojav, povezan z duhovi umrlih, ki še po smrti ne najdejo miru.
Če vas pot zanese v Wales, poskusite prej najti knjigo Richarda Hollanda Haunted Wales. V njej avtor trdi, da je to dežela, v kateri najbolj straši na vsem svetu. S tem se strinja tudi velška turistična zbornica. Nikjer drugje ne najdete toliko zgodb o ljudeh, ki so umrli v posebnih okolišcinah in še po smrti strašijo naokrog. Pomaga tudi to,da ima Wales največ gradov na kvadratni kilometer ozemljana svetu. Stari so več stoletij in so kot nalašč za nemirne duhove. Eden najbolj »preganjanih« je grad Gwydir v dolini Conwy. Eden od duhov naj bi bilo mlado dekle, ki je imelo razmerje z nekom iz družine na gradu in so jo umorili, ko se je razmerje zapletlo.

Foto: Les Haines

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Kako sem se in se soočam s svojimi strahovi
  Z znanjem za življenje in vsakodnevnim delom na sebi sem se uspela osvoboditi tudi največjih frustracij in strahov
 • Vonj oceana, nežen vetrič in mir – 5-minutni odklop
  V mnogih literaturah je stresni odgovor zložen v predalčke – stopnja ena, dva, tri itd. Vendar to je le teoretična interpretacija stresnih reakcij, ki pa se od posameznika do posameznika razlikuje.
 • C4
  Takratna izguba službe in nenadna smrt očeta so me pretresli do temeljev. V vrtincu zame že tako prehitrega življenjskega tempa, ki me je pogoltnil, in dodatnega šoka nisem mogla več dihati ...
 • Potlačen strah nezavedno prenašamo na potomce
  Zavedanje širšega družinskega konteksta vzorca potlačenja strahu nam daje možnost notranje biološke in psihološke osvoboditve ter omogoča, da potlačenega strahu ne prenašamo na naslednje potomce.
 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.