fbpx

Z avtoštopom do Barcelone 4. del

Potopisi

Ko sva se udobno namestila, sva se v nekaj minutah v ritmih karibskih melodij zazibala v zaslužen, popotniški spanec. Morda bi morala biti bolj previdna, vendar sva šoferju nekako popolnoma zaupala. Kar se je kasneje izkazalo za napako.

Bilo je že pozno popoldne, ko nama je počasi postajalo jasno, da terminski plan ne uspeva. Ni kazalo namreč, da nama bo uspelo sploh zapustiti Alessandrio še isti večer, kaj šele približati se vmesnemu cilju, Marseille. Ugotovila sva, da je najin plan precej ambiciozen, zasnovan na nekaj prvih dobrih izkušnjah; kar pa ne pomeni da bo povsod tako. Sedela sva že več kot dve uri in promet je postajal vse redkejši.Barca cesta A 4 Bila sva v dilemi, koliko časa naj vztrajava, glede na to, da ponoči ni varno štopati, pa še tako malo ljudi je tako zaupljivo, da bi ti ustavili ponoči, da je bolje izkoriščen čas , če ga preživiš v spalni vreči.

Na odstavnem parkirišču, kjer sva preživela cel popoldan in del večera, je bila majhna hišica, verjetno za cestne uslužbence in njihovo orodje, za katero bi se dalo varno pripraviti prenočišče. Dovolj je bilo odstranjeno od ceste, zaradi hrupa in tudi zadaj je malo strehe proti morebitnemu dežju. Ravno sem hotel predlagati da, nehava za ta večer, ko je nekaj metrov pred za nama ustavil precej razmajan Renault trafic, z mladim dolgolasim in bradatim mladeničem, ki naju je pričakal široko nasmejanih ust in z glasno reggie glasbo, ki je bolj hreščala, kot kaj drugega iz zvočnikov, nekje zadaj v tovornem delu.

New York City, October 2015, Manhattan

New York City, October 2015, Manhattan

Tja naju je tudi povabil, ko je vprašal, kam greva. Poveva mu za Barco in se nasmeje ter dvigne palec kot izkaz podpore in navdušenja. »Jaz grem v Genovo, čebulo peljem…« reče, in pokaže na zadnji del kombija, kjer ležijo vreče čebule, ki segajo čez polovico celotnega prostora. Tam nam je tudi namenil »sedišča«; kot jih je imenoval med smehom. Ko sva se udobno namestila, sva se v nekaj minutah v ritmih karibskih melodij zazibala v zaslužen, popotniški spanec. Morda bi morala biti bolj previdna, vendar sva šoferju nekako popolnoma zaupala. Kar se je kasneje izkazalo za napako.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!