fbpx

Z vlakom do Trsta, letališča Trst (Ronkie) in Vidma (Udin)

Izleti, Novice

Po letu 2011 bo od 9. septembra 2018 ponovno vzpostavljena povezava z vlakom med Slovenijo in Italijo.

Uvedba vlakov pomeni povezavo dveh javnih železniških potniških prometov, to je javnega železniškega prometa med Republiko Slovenijo in Regijo Furlanijo – Julijsko krajino v Italiji. Vzpostavitev železniške povezave je plod prizadevanj ter skupnega interesa Republike Slovenije, Slovenskih železnic, Dežele Furlanije – Julijske krajine in Trenitalie.

Vlaki bodo vozili z elektromotornimi garniturami serije ETR 563, sicer v lasti Dežele Furlanije – Julijske krajine. Vlaki imajo licenco za vožnjo v Sloveniji z vsemi potrebnimi oznakami v slovenskem jeziku.

Vsak dan sta na voljo dve direktni povezavi, ena do Trsta in druga še naprej, do letališča Trst (Ronke) ter do Vidma (Udin) in obratno. Vozni red je organiziran tako, da v Trstu omogoča dnevne povezave z regionalnimi vlaki do letališča Ronki, Vidma (Udin), Pordenona, Trevisa in celo do Trbiža (Tarvisia) v smeri Beljaka, ter povezave s hitrimi vlaki Freccarossa za / iz Padove, Milana, Torina, Bologne Firenc, Rima.

Več informacij: http://www.slo-zeleznice.si/sl/novice/potniski-promet-novice/z-vlakom-do-trsta-udin


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.