fbpx

Z vlakom do Trsta, letališča Trst (Ronkie) in Vidma (Udin)

Aktivnosti, Novice

Po letu 2011 bo od 9. septembra 2018 ponovno vzpostavljena povezava z vlakom med Slovenijo in Italijo.

Uvedba vlakov pomeni povezavo dveh javnih železniških potniških prometov, to je javnega železniškega prometa med Republiko Slovenijo in Regijo Furlanijo – Julijsko krajino v Italiji. Vzpostavitev železniške povezave je plod prizadevanj ter skupnega interesa Republike Slovenije, Slovenskih železnic, Dežele Furlanije – Julijske krajine in Trenitalie.

Vlaki bodo vozili z elektromotornimi garniturami serije ETR 563, sicer v lasti Dežele Furlanije – Julijske krajine. Vlaki imajo licenco za vožnjo v Sloveniji z vsemi potrebnimi oznakami v slovenskem jeziku.

Vsak dan sta na voljo dve direktni povezavi, ena do Trsta in druga še naprej, do letališča Trst (Ronke) ter do Vidma (Udin) in obratno. Vozni red je organiziran tako, da v Trstu omogoča dnevne povezave z regionalnimi vlaki do letališča Ronki, Vidma (Udin), Pordenona, Trevisa in celo do Trbiža (Tarvisia) v smeri Beljaka, ter povezave s hitrimi vlaki Freccarossa za / iz Padove, Milana, Torina, Bologne Firenc, Rima.

Več informacij: http://www.slo-zeleznice.si/sl/novice/potniski-promet-novice/z-vlakom-do-trsta-udin


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.