fbpx

Z vlakom do Trsta, letališča Trst (Ronkie) in Vidma (Udin)

Izleti, Novice

Po letu 2011 bo od 9. septembra 2018 ponovno vzpostavljena povezava z vlakom med Slovenijo in Italijo.

Uvedba vlakov pomeni povezavo dveh javnih železniških potniških prometov, to je javnega železniškega prometa med Republiko Slovenijo in Regijo Furlanijo – Julijsko krajino v Italiji. Vzpostavitev železniške povezave je plod prizadevanj ter skupnega interesa Republike Slovenije, Slovenskih železnic, Dežele Furlanije – Julijske krajine in Trenitalie.

Vlaki bodo vozili z elektromotornimi garniturami serije ETR 563, sicer v lasti Dežele Furlanije – Julijske krajine. Vlaki imajo licenco za vožnjo v Sloveniji z vsemi potrebnimi oznakami v slovenskem jeziku.

Vsak dan sta na voljo dve direktni povezavi, ena do Trsta in druga še naprej, do letališča Trst (Ronke) ter do Vidma (Udin) in obratno. Vozni red je organiziran tako, da v Trstu omogoča dnevne povezave z regionalnimi vlaki do letališča Ronki, Vidma (Udin), Pordenona, Trevisa in celo do Trbiža (Tarvisia) v smeri Beljaka, ter povezave s hitrimi vlaki Freccarossa za / iz Padove, Milana, Torina, Bologne Firenc, Rima.

Več informacij: http://www.slo-zeleznice.si/sl/novice/potniski-promet-novice/z-vlakom-do-trsta-udin


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.