fbpx

Z novim zakonom bodo pivo v Rusiji prvič v zgodovini obravnavali kot alkohol

Novice

Moskva – Rusija bo uvedla najstrožji zakon o omejevanju alkohola od razpada Sovjetske zveze, v katerem bo med alkoholne pijače prvič v ruski zgodovini uvrščeno tudi pivo. Pijača je v tem trenutku obravnavana kot živilo, kar je omogočalo pivovarjem, da so se izognili prepovedi oglaševanja in nočne prodaje omenjene pijače. Anomalijo bo odpravil nov predlog […]

Moskva – Rusija bo uvedla najstrožji zakon o omejevanju alkohola od razpada Sovjetske zveze, v katerem bo med alkoholne pijače prvič v ruski zgodovini uvrščeno tudi pivo. Pijača je v tem trenutku obravnavana kot živilo, kar je omogočalo pivovarjem, da so se izognili prepovedi oglaševanja in nočne prodaje omenjene pijače.

Anomalijo bo odpravil nov predlog zakona, ki je že prestal prvo branje v spodnjem domu ruskega parlamenta, in bo ruski nadzor nad alkoholom uskladil z 21. stoletjem.

“Normalizacija pivovarskega trga in označitev pijače kot alkohol je prava poteza, ki bo izboljšala zdravje našega prebivalstva,“ je povedal Jevgenij Briun, glavni strokovnjak za vprašanja zlorabe mamil in alkohola na ruskem zdravstvenem ministrstvu.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!