fbpx

Z novim zakonom bodo pivo v Rusiji prvič v zgodovini obravnavali kot alkohol

Novice

Moskva – Rusija bo uvedla najstrožji zakon o omejevanju alkohola od razpada Sovjetske zveze, v katerem bo med alkoholne pijače prvič v ruski zgodovini uvrščeno tudi pivo. Pijača je v tem trenutku obravnavana kot živilo, kar je omogočalo pivovarjem, da so se izognili prepovedi oglaševanja in nočne prodaje omenjene pijače. Anomalijo bo odpravil nov predlog […]

Moskva – Rusija bo uvedla najstrožji zakon o omejevanju alkohola od razpada Sovjetske zveze, v katerem bo med alkoholne pijače prvič v ruski zgodovini uvrščeno tudi pivo. Pijača je v tem trenutku obravnavana kot živilo, kar je omogočalo pivovarjem, da so se izognili prepovedi oglaševanja in nočne prodaje omenjene pijače.

Anomalijo bo odpravil nov predlog zakona, ki je že prestal prvo branje v spodnjem domu ruskega parlamenta, in bo ruski nadzor nad alkoholom uskladil z 21. stoletjem.

“Normalizacija pivovarskega trga in označitev pijače kot alkohol je prava poteza, ki bo izboljšala zdravje našega prebivalstva,“ je povedal Jevgenij Briun, glavni strokovnjak za vprašanja zlorabe mamil in alkohola na ruskem zdravstvenem ministrstvu.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!