fbpx

Z novim zakonom bodo pivo v Rusiji prvič v zgodovini obravnavali kot alkohol

Novice

Moskva – Rusija bo uvedla najstrožji zakon o omejevanju alkohola od razpada Sovjetske zveze, v katerem bo med alkoholne pijače prvič v ruski zgodovini uvrščeno tudi pivo. Pijača je v tem trenutku obravnavana kot živilo, kar je omogočalo pivovarjem, da so se izognili prepovedi oglaševanja in nočne prodaje omenjene pijače. Anomalijo bo odpravil nov predlog […]

Moskva – Rusija bo uvedla najstrožji zakon o omejevanju alkohola od razpada Sovjetske zveze, v katerem bo med alkoholne pijače prvič v ruski zgodovini uvrščeno tudi pivo. Pijača je v tem trenutku obravnavana kot živilo, kar je omogočalo pivovarjem, da so se izognili prepovedi oglaševanja in nočne prodaje omenjene pijače.

Anomalijo bo odpravil nov predlog zakona, ki je že prestal prvo branje v spodnjem domu ruskega parlamenta, in bo ruski nadzor nad alkoholom uskladil z 21. stoletjem.

“Normalizacija pivovarskega trga in označitev pijače kot alkohol je prava poteza, ki bo izboljšala zdravje našega prebivalstva,“ je povedal Jevgenij Briun, glavni strokovnjak za vprašanja zlorabe mamil in alkohola na ruskem zdravstvenem ministrstvu.

Vir: dnevnik.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!