fbpx

Z železnico v Tibet

Novice

Kitajske železnice so investirale 2,5 milijard evrov v progo Qinghai–Lhasa.

1.125 kilometrov dolga trasa vodi večji del skozi hribovito pokrajino in visokogorje, katerega prelazi ležijo tudi na 5.200 metrih nadmorske višine. Potniki se bodo lahko na 50 ur trajajoče potovanje iz Pekinga do Lhasa predvidoma odpravili od julija 2007 naprej, ko bodo opravljena vsa obsežna testiranja. Drugo traso od Yunnana do Lhasa pa že načrtujejo.

Doslej je bilo mogoče do Tibeta le po cesti, v zimskih mesecih pa je bil prevoz pogosto onemogočen.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]