fbpx

Znani so Naj hotel leta 2010

Novice

V okviru podjetja Alpe Adria Media Marketing in radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je letošnjo jesen prvič potekal nov izbor, in sicer »Naj hotel 2010«. Priznanja najboljšim so bila podeljena v petih kategorijah. V Sloveniji je 600 hotelov. V prvi sezoni povsem novega izbora »Naj hotel« so v uredništvu radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v […]

V okviru podjetja Alpe Adria Media Marketing in radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je letošnjo jesen prvič potekal nov izbor, in sicer »Naj hotel 2010«. Priznanja najboljšim so bila podeljena v petih kategorijah.

V Sloveniji je 600 hotelov. V prvi sezoni povsem novega izbora »Naj hotel« so v uredništvu radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v tekmovalni del vključili naključno izbrane hotele iz vseh koncev Slovenije. Upoštevali pa so tudi predloge gostov in tistih, ki so glasove oddali. Teh se je v kratkem, dvomesečnem obdobju preko turistično informativnega spletnega portala www.dj-slovenija.si zbralo 10.892, prejelo pa jih je skupaj 105 hotelov. »Statistični podatki kažejo, da se število gostov v slovenskem turizmu tudi v zadnjih, težjih časih povečuje. Vendar pa je med gosti več tujcev, ki posledično ustvarijo tudi večje število nočitev. Dejstvo torej je, da Slovenci premalo poznamo Slovenijo, domačo turistično ponudbo in s tem tudi hotele. Zato se tudi manj pogosto odločamo za počitnice na domačih tleh,« je ocenila Barbara Boh, direktorica podjetja Alpe Adria Media Marketing in dodala, da je osnovni namen tega izbora informiranje širše javnosti o slovenski hotelski ponudbi, poleg tega pa, kot pri vseh ostalih akcijah Naj, spodbujanje inovativnosti, novosti ter dvigovanja kakovosti v ponudbi hotelskih storitev.

Glede na kategorizacijo hotelov so bili ti razdeljeni v štiri skupine, priznanja za »Naj hotel« pa so v prvi sezoni prejeli prvouvrščeni hoteli. Med hoteli z dvema zvezdicama je največ glasov prejel Hotel Keltika iz Izole, Aquapark hotel Žusterna je naj hotel v kategoriji trizvezdičnih hotelov. Med hoteli s štirimi zvezdicami sta zmagovalca dva. Popolnoma enako število glasov sta namreč prejela: Bohinj park hotel in Grand hotel Primus s Ptuja. Naj hotel v kategoriji hotelov s petimi zvezdicami pa je Grand hotel Bernardin iz Portoroža. Posebno priznanje za Naj tematski hotel pa je prejel prvi družinam prijazni hotel v Sloveniji, družinski hotel Savica z Bleda.

Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču pa niso razglasili le Naj hotelov Slovenije, temveč so podelili priznanja tudi najbolj priljubljenim hotelom v prestolnici. Te so izbrali bralci vodiča InYourPocket, ki so na tretje mesto postavili Grand Hotel Union Executive, mesto pred njim Hotel Mons, za najbolj priljubljen ljubljanski hotel pa so izglasovali butični hotel Antiq, ki se nahaja v starem mestnem jedru.

V podjetju Alpe Adria Media Marketing so z odzivom javnosti v akciji »Naj hotel 2010« zadovoljni. Prihodnje leto naj bi akcija potekala dlje časa, vanjo pa naj bi bilo vključenih še več slovenskih hotelov. Kmalu po zaključku izbora »Naj hotel« se bo začel že nov, in sicer tradicionalni izbor »Naj smučišče«. Slednji bo v zimski sezoni 2010/2011 potekal že 20. leto zapored.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!