5 razlogov zakaj na dopust z avtodomom

Potovanja

Gremo na počitnice z avtodomom!

Poletje se je začelo in z njim težko pričakovani dopust. Že veste kam boste šli? Mi vam predlagamo počitnice z avtodomom, ker boste povsem neodvisni in samosvoji. Seveda pa se morate na avanturo dobro pripraviti, da vas ne bodo doleteli nepričakovani zapleti in stroški.

1. Daleč od doma pa vseeno doma

Ker imate v  avtodomu skoraj vse: spalnico, kuhinjo in kopalnico, vam ta pričara občutek udobja doma. Ko se boste potikali po domačih logih ali na drugem koncu sveta, boste še vedno imeli občutek, da ste nekje blizu. Ni boljšega občutka od domače spalnice po dolgem dnevu pohajkovanja po mestu ali poležavanju na plaži.

2. Spontanost in neodvisnost

Počitnikovanje z avtodomom je nekaj posebnega zaradi mobilnosti in neodvisnosti – celotna “hiša” se namreč premika z nami. V enem dnevu se lahko tako dopoldan zapeljemo do mesta na ogled znamenitosti, popoldan kolesarimo v naravi, zvečer pa se odpeljemo do obale in uživamo v romantični večerji. Avtodom nam pričara občutek svobode gibanja in spontanosti odločanja.

3. 24 ur na dan v naravi

Preživljanje počitnic v avtodomu pomeni pobeg iz mestnih središč in zaprtih prostorov. Kuhanje bo postalo improvizacija na prostem, stik z internetom in elektriko bo omejen, več časa bo za gibanje: tek, joga, badminton, plavanje…, saj kamp ponuja neskončno možnosti in tudi hišni ljubljenčki bodo zadovoljni v objemu narave.

4. Spoznate ogromno novih ljudi

Kamperska kultura je nekaj posebnega. Na poti in v kampu boste spoznali ogromno isto mislečih ljudi, s katerimi boste izmenjali popotniške izkušnje in nasvete, jih poprosili za pomoč pri postavljanju avtodoma in okolice ter morda celo spletli prava prijateljstva in se na naslednjo turo odpravili skupaj.

5. Cena

Prednost avtodoma je, da v njem spite in vam ni potrebno iskati prenočišča, ko prispete na želeno lokacijo. Avtodom je odlična rešitev, če želite vsako noč preživeti v drugem kraju, saj so nočitve v hotelih za eno noč lahko precej drage. Pri prenočevanju moramo biti previdni, kje avtodom parkiramo, saj smo na neosvetljenih mestih lahko hitro tarča tatov, upoštevati pa moramo tudi prepoved prenočevanja na nekaterih javnih površinah.

škatla: “Če bo to prva vožnja z avtodomom, ti svetujem, da ga voziš vsaj del poti do Švice (do prelazov). Ni težko, se je pa potrebno navaditi, da “rit” lahko zapleše po svoje (medosna razdalja), da je manj okreten kot osebno vozilo, da je višji (pozor pri podvozih!) in širši (mimogrede je cel vozni pas tvoj). Ovinke na prelaze boš zdelovala počasi, enako tudi ovinke dol (da ne zanese zadnjega dela).

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • O akciji Ustavi se! 2018
  Opozoriti želimo predvsem na različne pojavne oblike strahov in jih pojasniti, nagovoriti vse, ki se z njimi soočajo, da jih prepoznajo ter se jih s pomočjo nasvetov in dobrih praks tudi osvobodijo.
 • Ana Ostrički
  “Če sami sebe ne razumemo oz. ne znamo poslušati in razumeti sebe, bomo zelo težko to dali oz. omogočili drugim“, nam zaupa svoj pogled Ana Ostrički, oboževalka vsega digitalnega, ki si ...
 • Polona Požgan
  “Ljudje govorimo s hitrostjo 120 besed na minuto, naši možgani pa sprejemajo informacije s hitrostjo 500 besed na minuto. To pomeni, da manjkajočih 380 “besed” zapolnijo s svojimi mislimi, pojasni ...
 • Nomi Hrast
  Naučila sem se, da je vedno bolje takoj povedati in iskreno povedati. Pomembna oseba v mojem življenju mi je dejala, da v življenju ni stvari, ki je komunikacija ne bi ...
 • Urša Krišelj Grubar
  “Pogosto se spomnim profesorja antropologije, legende s FDV, Staneta Južniča, ki je rekel: je treba mučati, tiho biti, nič govoriti. Bolj sem stara, bolj ga razumem in prav te dni ...