fbpx

5 razlogov zakaj na dopust z avtodomom

Potovanja

Gremo na počitnice z avtodomom!

Poletje se je začelo in z njim težko pričakovani dopust. Že veste kam boste šli? Mi vam predlagamo počitnice z avtodomom, ker boste povsem neodvisni in samosvoji. Seveda pa se morate na avanturo dobro pripraviti, da vas ne bodo doleteli nepričakovani zapleti in stroški.

1. Daleč od doma pa vseeno doma

Ker imate v  avtodomu skoraj vse: spalnico, kuhinjo in kopalnico, vam ta pričara občutek udobja doma. Ko se boste potikali po domačih logih ali na drugem koncu sveta, boste še vedno imeli občutek, da ste nekje blizu. Ni boljšega občutka od domače spalnice po dolgem dnevu pohajkovanja po mestu ali poležavanju na plaži.

2. Spontanost in neodvisnost

Počitnikovanje z avtodomom je nekaj posebnega zaradi mobilnosti in neodvisnosti – celotna “hiša” se namreč premika z nami. V enem dnevu se lahko tako dopoldan zapeljemo do mesta na ogled znamenitosti, popoldan kolesarimo v naravi, zvečer pa se odpeljemo do obale in uživamo v romantični večerji. Avtodom nam pričara občutek svobode gibanja in spontanosti odločanja.

3. 24 ur na dan v naravi

Preživljanje počitnic v avtodomu pomeni pobeg iz mestnih središč in zaprtih prostorov. Kuhanje bo postalo improvizacija na prostem, stik z internetom in elektriko bo omejen, več časa bo za gibanje: tek, joga, badminton, plavanje…, saj kamp ponuja neskončno možnosti in tudi hišni ljubljenčki bodo zadovoljni v objemu narave.

4. Spoznate ogromno novih ljudi

Kamperska kultura je nekaj posebnega. Na poti in v kampu boste spoznali ogromno isto mislečih ljudi, s katerimi boste izmenjali popotniške izkušnje in nasvete, jih poprosili za pomoč pri postavljanju avtodoma in okolice ter morda celo spletli prava prijateljstva in se na naslednjo turo odpravili skupaj.

5. Cena

Prednost avtodoma je, da v njem spite in vam ni potrebno iskati prenočišča, ko prispete na želeno lokacijo. Avtodom je odlična rešitev, če želite vsako noč preživeti v drugem kraju, saj so nočitve v hotelih za eno noč lahko precej drage. Pri prenočevanju moramo biti previdni, kje avtodom parkiramo, saj smo na neosvetljenih mestih lahko hitro tarča tatov, upoštevati pa moramo tudi prepoved prenočevanja na nekaterih javnih površinah.

škatla: “Če bo to prva vožnja z avtodomom, ti svetujem, da ga voziš vsaj del poti do Švice (do prelazov). Ni težko, se je pa potrebno navaditi, da “rit” lahko zapleše po svoje (medosna razdalja), da je manj okreten kot osebno vozilo, da je višji (pozor pri podvozih!) in širši (mimogrede je cel vozni pas tvoj). Ovinke na prelaze boš zdelovala počasi, enako tudi ovinke dol (da ne zanese zadnjega dela).

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.