fbpx

Izumiranje živali – krik osamljenega v puščavi?

Novice

Dobro si oglejte fotografije živali. Skušajte si zapomniti njihova nenavadna imena. Kajti pri mnogih se utegne zgoditi, da jih čez nekaj let ne bo več mogoče videti. Da bodo izumrle. Med ogroženimi so tudi mnogi najbližji sorodniki človeka. A medtem ko gre človeštvu glede razmnoževanja (preveč) dobro, saj bi lahko že prihodnje leto prišli do […]

Dobro si oglejte fotografije živali. Skušajte si zapomniti njihova nenavadna imena. Kajti pri mnogih se utegne zgoditi, da jih čez nekaj let ne bo več mogoče videti. Da bodo izumrle.

Med ogroženimi so tudi mnogi najbližji sorodniki človeka. A medtem ko gre človeštvu glede razmnoževanja (preveč) dobro, saj bi lahko že prihodnje leto prišli do številke sedem milijard, so živali, tudi primati, ki so človeku najbolj podobni, v povsem drugačnem položaju.


Foto: EPA

Izmed 630 vrst več kot 300 grozi izumrtje, razlogi zanj pa so uničevanje deževnega gozda, onesnaževanje in predvsem nezakonita trgovina z dragocenimi živalskimi deli, pereča težava, o kateri že nekaj dni razpravljajo udeleženci iz 175 držav, ki so podpisali Konvencijo Združenih narodov o zaščiti ogroženih vrst (CITES)….

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!