fbpx

Top 10 smučarskih destinacij sveta

Novice

Švica, Francija, Kanada, ameriško Skalno gorovje … same vrhunske smučarske destinacije. Kam torej na najboljšo smuko? Popotniška spletna stran Cheapflights.com je sestavila seznam desetih najboljših smučarskih destinacij. 1. Park City, UtahJužno od Salt Lake Cityja leži Park City, ki pa kljub majhnosti po turistični privlačnosti nikakor ne zaostaja za precej večjo utaško prestolnico. Vsako leto […]

Švica, Francija, Kanada, ameriško Skalno gorovje … same vrhunske smučarske destinacije. Kam torej na najboljšo smuko?

Popotniška spletna stran Cheapflights.com je sestavila seznam desetih najboljših smučarskih destinacij.

1. Park City, Utah
Južno od Salt Lake Cityja leži Park City, ki pa kljub majhnosti po turistični privlačnosti nikakor ne zaostaja za precej večjo utaško prestolnico. Vsako leto mestece gosti filmski festival Sundance, poleg tega pa je tudi dom alpskega smučanja. Šest gora in 114 prog daje zimskim navdušencem dovolj prostora, ne bodo pa razočarale niti druge gorske dejavnosti kot tubing in sankanje. Poleg tega pa nista zanemarljivi niti kulinarična niti posmučarska ponudba.

2. Whistler, Kanada
Alpsko smučanje in gorsko kolesarjenje vladata Whistler Blackcombu, ki ga vsako leto izberejo za vrhunsko smučarsko destinacijo. Whistler je gostil večino alpskih, nordijskih in sankaških disciplin na lanskih zimskih olimpijskih igrah, tako da za smuko res ni boljšega od svetovno uveljavljenega Whistlerja. A pazite se medvedov – whistlerski kosmatinci so znani potem, da neredko odpirajo celo zaklenjena vrata avtomobilov v iskanju prigrizka.

Vir: rtvslo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!