fbpx

Ameriški dragulj, ki pa ni kot jadranski

Novice

Obala, rezervirana  za bogate (in tjulnje) Negovani parki, dragi butiki, presunljivo kamnito obrežje in modro morje … v La Jolli vam je hitro jasno, zakaj pravijo, da je kraj dobil ime po dragulju. La joya, kot izgovarjajo ime kraja, v španščini resnično pomeni dragulj, a teorije o nastanku imena tega obalnega mesteca so različne – po […]

Obala, rezervirana  za bogate (in tjulnje)

Negovani parki, dragi butiki, presunljivo kamnito obrežje in modro morje … v La Jolli vam je hitro jasno, zakaj pravijo, da je kraj dobil ime po dragulju.

La joya, kot izgovarjajo ime kraja, v španščini resnično pomeni dragulj, a teorije o nastanku imena tega obalnega mesteca so različne – po eni naj bi izšlo iz jezika Indijancev luiseno, ki so stoletja pred prihodom Špancev živeli na tem območju. A Američani svojim krajem radi domoljubno podeljujejo “okraske” in presežnike.

Kakor koli že, do najmanjših podrobnosti “izbrušeno” južnokalifornijsko mestece je prijeten cilj za enodnevni izlet…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!