fbpx

Arheologi so v Egiptu odkrili dva kipa kralja Amenhotepa III., ki je vladal pred 3400 leti

Novice

Kairo – Skupina egiptovskih in evropskih arheologov je v Luxorju odkrila dva kipa kralja Amenhotepa III., ki je Egiptu vladal pred 3400 leti, je danes sporočil tamkajšnji vrhovni svet za starine. Glavni egiptovski arheolog Zahi Hawass je povedal, da je en kip narejen iz črnega granita, drugi pa ima obliko sfinge – lika s človeško […]

Kairo – Skupina egiptovskih in evropskih arheologov je v Luxorju odkrila dva kipa kralja Amenhotepa III., ki je Egiptu vladal pred 3400 leti, je danes sporočil tamkajšnji vrhovni svet za starine. Glavni egiptovski arheolog Zahi Hawass je povedal, da je en kip narejen iz črnega granita, drugi pa ima obliko sfinge – lika s človeško glavo in levjim trupom.

Starost kipov za zdaj še ni določena. Amenhotep III je vladal v obdobju, ki je znano kot renesansa egipčanske umetnosti.


Foto: Reuters

Eden od najdenih kipov je iz granita…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.