fbpx

Arheologi so v Egiptu odkrili dva kipa kralja Amenhotepa III., ki je vladal pred 3400 leti

Novice

Kairo – Skupina egiptovskih in evropskih arheologov je v Luxorju odkrila dva kipa kralja Amenhotepa III., ki je Egiptu vladal pred 3400 leti, je danes sporočil tamkajšnji vrhovni svet za starine. Glavni egiptovski arheolog Zahi Hawass je povedal, da je en kip narejen iz črnega granita, drugi pa ima obliko sfinge – lika s človeško […]

Kairo – Skupina egiptovskih in evropskih arheologov je v Luxorju odkrila dva kipa kralja Amenhotepa III., ki je Egiptu vladal pred 3400 leti, je danes sporočil tamkajšnji vrhovni svet za starine. Glavni egiptovski arheolog Zahi Hawass je povedal, da je en kip narejen iz črnega granita, drugi pa ima obliko sfinge – lika s človeško glavo in levjim trupom.

Starost kipov za zdaj še ni določena. Amenhotep III je vladal v obdobju, ki je znano kot renesansa egipčanske umetnosti.


Foto: Reuters

Eden od najdenih kipov je iz granita…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!