fbpx

Dopustovanje na podeželju Bavarske

Novice

Dopustovanje na pristnem podeželju – na Bavarskem in na Saškem!

Aktivno dopustovanje z zvrhano mero možnosti spoznavanja kulturnih posebnosti – vse to in več vam ponuja dežela Bavarska in nova zvezna dežela Saška. Edinstvena in pestra ponudba zgolj za vas tako v poletnem kot v zimskem času. Izbirajte med nordijsko hojo, kolesarstvom, sprehodi v naravi, smučanjem, tekom na smučeh ali spuščanje po snežnih drčah v prečudoviti zimski pokrajini. Čudovita pokrajina ponuja možnost uživanja in oddiha, naravni parki razvajajo svoje obiskovalce z edinstvenim živalskim in rastlinskim svetom. Bavarska in Saška se ponašata s svojo bogato preteklostjo, ki se še danes odseva v številnih gradovih, trdnjavah in starih rudnikih, kateri vsi skupaj zaznamujejo in plemenitijo krajino obeh dežel. Deželi sta mesto, kjer pridejo na svoj račun tako odrasli kot mlajši.

sammy82: “Mi smo ponavadi spali po kakšnih manjših, prijaznih penziončkih zunaj mest. Se bolj splača. Sicer nimam nobenih kontaktov, ampak sigurno kaj najdeš tudi na internetu. Sicer pa toplo priporočam ogled bavarskih gradov Ludvika II. Fenomenalno.”

# Prava vrhunska doživetja v Berchtesgadnu

Videli boste, da so aktivnosti na prostem še posebej privlačne v prečudoviti pokrajinski kulisi Berchtesgadna. Ko si boste oprtali nahrbtnik, si nadeli plezalne čevlje, se zavihteli na kolo ali pa v roke vzeli vesla, se lahko zabava prične!

# Športno in vitalno v srcu narave – gorovje Erzgebirge

Erzgebirge – naravna meja med Saško in Češko – gorovje je staro 300 milijonov let in je v Evropi edinstveno. Vzhodnonemško sredogorje je najbolj zaznamovalo rudarstvo. Danes ne moremo nikjer drugje v Nemčiji najti toliko dokazov o rudarstvu srednjega veka in zgodnjega novega veka, toliko arhitekturnih in umetnostnih znamenitosti povezanih z rudarji, kot jih lahko v Erzgebirge.

# Naturpark Altmühltal – V osrčju Bavarske

Naravni park Altmühltal leži v središču Bavarske, ob Donavi in streljaj od Ingolstadta. S površino skoraj 3000 kvadratnih kilometrov, se uvršča med največje naravne parke v Nemčiji in velja za raj za vse, ki si želijo aktivnega počitka v prečudoviti naravi.

# Pohodništvo brez nahrbtnika v »Dolini gradov«

»Dolina gradov« vredna ogleda bodisi peš, s kolesom, s konjem ali s čolnom. Kdor sledi toku reke Mulde uživa v neokrnjeni naravi in opazovanju kulturnih draguljev iz saške zgodovine.

# Sächsisches Elbland – kolesarski paradiž prežet s kulturnim zakladi, odličnimi vini in rečno idilo

Neokrnjena narava, umetnostna in kulturna kronanja, pestra ponudba vin, zanimiva zgodovina zgornjega porečja Labe – Sächsischen Elbland, od Dresdna do Torgaua, začutite bitje srca dežele Saške. Peš ali s kolesom, izberite sami in odkrijte osupljivo rečno pokrajino.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.