fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 5

Aktualno, Jutranja., Novice

Izogibaj se slabim ljudem.

“Ne verjamem, da je kdo v resnici zloben. No, mogoče kakšen. Ampak dlje ko živim, bolj se zavedam, da je vsakdo od nas izkusil različne stopnje hudega v svojem življenju. In kot sem že prej povedal, samo ljudje, ki trpijo bolečino, drugim zadajajo bolečino. Tisti, ki trpijo, ustvarjajo trpljenje. Posamezniki, ki se obnašajo tako, da ustvarjajo zmedo, so ponavadi sami zelo zmedeni. V resnici zelo trpijo. Nekaj se jim je zgodilo, kar je povzročilo, da se počutijo ogrožene. Dobrota v njihovem jedru se je skrčila in zaprla. Če jim rečemo, da so grozni ljudje, je to površinska sodba. Dejansko je problem veliko globji, kot se zdi na prvi pogled.

je rekel milijarder.

Za svojo največjo produktivnost, vrhunsko uspešnost, neomejeno veselje in dušni mir se je zelo pomembno izogibati slabim ljudem, tistim, ki jih pestijo rane iz preteklosti in ki jih bodo izstrelili v vas, ker ne znajo drugače.

Nikoli ne podcenjuj moči ljudi, s katerimi se družiš.

S pojavom, ki mu rečemo “čustvena okužba”, pa tudi z aktivacijo zrcalnih nevronov v naših možganih, posnemamo obnašanje ljudi, s katerimi preživljamo dneve.

Življenje napolnimo z izjemnimi in odličnimi ljudmi, podjetnimi, zdravimi, pozitivnimi, moralnimi in iskreno ljubečimi. In čez čas bomo začeli posnemati te vzvišene lastnosti. Če bomo v svoj tesen mehurček popolne osredotočenosti spustili tatove sanj, kradljivce energije in uničevalce zagona, bomo postali takšni, kot so oni.

Najpomembnejše je, da se izogneš ustvarjalcem težav. Ljudje, ki so zrasli v okolju, posejanem s komplikacijami in nenehnimi težavami.

Vrhunsko življenje

Kolikor je le mogoče, imej z vsemi ljudmi umirjene odnose. Tudi en sovražnik je sovražnik preveč. Skozi življenje pojdi dostojno in izberi višjo, boj moralno držo, kadar se pojavijo konflikti. Če ti do naredi kaj slabega, pusti karmi, da se maščuje. Naj bo tvoje maščevanje raje vrhunsko življenje.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 4
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]