fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 5

Aktualno, Jutranja., Novice

Izogibaj se slabim ljudem.

“Ne verjamem, da je kdo v resnici zloben. No, mogoče kakšen. Ampak dlje ko živim, bolj se zavedam, da je vsakdo od nas izkusil različne stopnje hudega v svojem življenju. In kot sem že prej povedal, samo ljudje, ki trpijo bolečino, drugim zadajajo bolečino. Tisti, ki trpijo, ustvarjajo trpljenje. Posamezniki, ki se obnašajo tako, da ustvarjajo zmedo, so ponavadi sami zelo zmedeni. V resnici zelo trpijo. Nekaj se jim je zgodilo, kar je povzročilo, da se počutijo ogrožene. Dobrota v njihovem jedru se je skrčila in zaprla. Če jim rečemo, da so grozni ljudje, je to površinska sodba. Dejansko je problem veliko globji, kot se zdi na prvi pogled.

je rekel milijarder.

Za svojo največjo produktivnost, vrhunsko uspešnost, neomejeno veselje in dušni mir se je zelo pomembno izogibati slabim ljudem, tistim, ki jih pestijo rane iz preteklosti in ki jih bodo izstrelili v vas, ker ne znajo drugače.

Nikoli ne podcenjuj moči ljudi, s katerimi se družiš.

S pojavom, ki mu rečemo “čustvena okužba”, pa tudi z aktivacijo zrcalnih nevronov v naših možganih, posnemamo obnašanje ljudi, s katerimi preživljamo dneve.

Življenje napolnimo z izjemnimi in odličnimi ljudmi, podjetnimi, zdravimi, pozitivnimi, moralnimi in iskreno ljubečimi. In čez čas bomo začeli posnemati te vzvišene lastnosti. Če bomo v svoj tesen mehurček popolne osredotočenosti spustili tatove sanj, kradljivce energije in uničevalce zagona, bomo postali takšni, kot so oni.

Najpomembnejše je, da se izogneš ustvarjalcem težav. Ljudje, ki so zrasli v okolju, posejanem s komplikacijami in nenehnimi težavami.

Vrhunsko življenje

Kolikor je le mogoče, imej z vsemi ljudmi umirjene odnose. Tudi en sovražnik je sovražnik preveč. Skozi življenje pojdi dostojno in izberi višjo, boj moralno držo, kadar se pojavijo konflikti. Če ti do naredi kaj slabega, pusti karmi, da se maščuje. Naj bo tvoje maščevanje raje vrhunsko življenje.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 4
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.