fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 6

Aktualno, Jutranja.

Denar je sad velikodušnosti, ne skoposti.

Revščina je posledica notranjih razmer, ne zunanje stanje.

Če misliš drugače, je, kot bi predal svojo sposobnost za proizvajanje magije uspešnosti, ki si je želiš, prav tistim stvarem, nad katerimi se pritožuješ.

Denar je valuta, ki mora teči kot elektrika. Ja, denar je tok. Krožiti mora. Če ga kopičiš, neha teči v tvoj posel in zasebno življenje. Vsi pravi čarodeji to vedo. Torej daj več, da boš več dobil. Puščaj napitnino. Daruj dobrodelnim ustanovam. Delaj čudovite stvari za svoje domače in prjatelje in pri tem ne misli, ali se ti bodo povrnile. Cunami obilja bo poslan k tebi.

Zakaj toliko ljudi živi v pomanjkanju?

To stanje je posledica naših brazgotin, povezanih z denarjem. To so programi, skriti globoko v podzavesti. Tja so se nam usedli, ne da bi vedeli za to, zaradi sporočil, ki so nam jih v otroštvu dali starši in drugi pomembni ljudje, ki so vplivali na nas. Njihove izjave, osnovane na napačnih prestavah, ki so se jih sami naučili, zvenijo zelo v slogu, “bodi zadovoljen s tistim, kar imaš” ali “bogati so nepotešeni” ali “denar ne raste na drevesu”. Te besede so v nas posejale temno sebe pomanjkanja že v rosnih letih, ko je na nas najlažje vplivati.

pove milijarder in nadaljuje:

“Štiri vaje so mi pomagale ustvariti finančno bogastvo: pozitivna pričakovanja, aktivna vera, vedno večja hvaležnost in predajaja izjemne vrednosti.”

Pozitivna pričakovanja, aktivna vera, hvaležnost in predaja

S pozitivnimi pričakovanji razlagamo, da vzdržujemo tako miselnost, ko pričakujemo, da bo denar prišel k nam redno in iz zelo nepredvidljivih virov. Aktivna vera je, kadar se obnašamo tako, da življenju pokažemo, da zaupamo v njegovo obilje in dobrosrčnost. Vesolje obožuje geste izobilja, kot če plačamo večerjo, ki smo si jo privoščili s prijatelji v dragi restavraciji, čeprav nimamo veliko denarja. Ali če kupimo orodje, ki ga potrebujemo, da dvignemo svoj posel, čeprav denarja nimamo v izobilju. Vendar – posebno opozorilo – nikoli v dolgove. Pretirano izkoriščanje je uničujoča sila v naši civilizaciji. Nakaži življenju, da veš, da uspeh prihaja, in deluj tako, da ti bo dajalo občutek, da imaš veliko.

Odpiraj svoje srce vsemu in vsakomur v svojem življenju. Blagoslovi denar, ko plačaš račun. Blagoslovi blagajnika v trgovini in kmete, ki so predelali hrano, ki jo ješ. Blagoslovi voznike, ki te spustijo naprej v prometu, in glasbenike, ki so ustvarjali skladbe, ki so postale skladbe tvojega življenja. Blagoslovi svoje noge, ker te nosijo vsa ta leta, oči, ki ti omogočajo, da vidiš lepoto, in srce, ker ti omogoča, da se čutiš živega. In zadnja, predaja izjemne vrednosti pomeni, da sodelavcem, strankam, družini in tujcem – daj veliko več, kot bi kdaj lahko pričakovali od tebe. Kar sejemo, to žanjemo.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 5
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]