fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 6

Aktualno, Jutranja.

Denar je sad velikodušnosti, ne skoposti.

Revščina je posledica notranjih razmer, ne zunanje stanje.

Če misliš drugače, je, kot bi predal svojo sposobnost za proizvajanje magije uspešnosti, ki si je želiš, prav tistim stvarem, nad katerimi se pritožuješ.

Denar je valuta, ki mora teči kot elektrika. Ja, denar je tok. Krožiti mora. Če ga kopičiš, neha teči v tvoj posel in zasebno življenje. Vsi pravi čarodeji to vedo. Torej daj več, da boš več dobil. Puščaj napitnino. Daruj dobrodelnim ustanovam. Delaj čudovite stvari za svoje domače in prjatelje in pri tem ne misli, ali se ti bodo povrnile. Cunami obilja bo poslan k tebi.

Zakaj toliko ljudi živi v pomanjkanju?

To stanje je posledica naših brazgotin, povezanih z denarjem. To so programi, skriti globoko v podzavesti. Tja so se nam usedli, ne da bi vedeli za to, zaradi sporočil, ki so nam jih v otroštvu dali starši in drugi pomembni ljudje, ki so vplivali na nas. Njihove izjave, osnovane na napačnih prestavah, ki so se jih sami naučili, zvenijo zelo v slogu, “bodi zadovoljen s tistim, kar imaš” ali “bogati so nepotešeni” ali “denar ne raste na drevesu”. Te besede so v nas posejale temno sebe pomanjkanja že v rosnih letih, ko je na nas najlažje vplivati.

pove milijarder in nadaljuje:

“Štiri vaje so mi pomagale ustvariti finančno bogastvo: pozitivna pričakovanja, aktivna vera, vedno večja hvaležnost in predajaja izjemne vrednosti.”

Pozitivna pričakovanja, aktivna vera, hvaležnost in predaja

S pozitivnimi pričakovanji razlagamo, da vzdržujemo tako miselnost, ko pričakujemo, da bo denar prišel k nam redno in iz zelo nepredvidljivih virov. Aktivna vera je, kadar se obnašamo tako, da življenju pokažemo, da zaupamo v njegovo obilje in dobrosrčnost. Vesolje obožuje geste izobilja, kot če plačamo večerjo, ki smo si jo privoščili s prijatelji v dragi restavraciji, čeprav nimamo veliko denarja. Ali če kupimo orodje, ki ga potrebujemo, da dvignemo svoj posel, čeprav denarja nimamo v izobilju. Vendar – posebno opozorilo – nikoli v dolgove. Pretirano izkoriščanje je uničujoča sila v naši civilizaciji. Nakaži življenju, da veš, da uspeh prihaja, in deluj tako, da ti bo dajalo občutek, da imaš veliko.

Odpiraj svoje srce vsemu in vsakomur v svojem življenju. Blagoslovi denar, ko plačaš račun. Blagoslovi blagajnika v trgovini in kmete, ki so predelali hrano, ki jo ješ. Blagoslovi voznike, ki te spustijo naprej v prometu, in glasbenike, ki so ustvarjali skladbe, ki so postale skladbe tvojega življenja. Blagoslovi svoje noge, ker te nosijo vsa ta leta, oči, ki ti omogočajo, da vidiš lepoto, in srce, ker ti omogoča, da se čutiš živega. In zadnja, predaja izjemne vrednosti pomeni, da sodelavcem, strankam, družini in tujcem – daj veliko več, kot bi kdaj lahko pričakovali od tebe. Kar sejemo, to žanjemo.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 5
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.