fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 8

Aktualno, Jutranja.

Še naprej dviguj svoje življenjske standarde proti absolutni vrhunskosti

Nikdar ne nehaj izboljševati kakovosti svojih juter in tudi odličnosti svojega življenja.

Hedonistične prilagoditve

Hedonistične prilagoditve opisujejo psihološke okoliščine, ko se človek privadi na spremembe v okolju in življenju. Končno dobiš povišico plače, ki si si jo želel že leta, in tisti dan si presrečen. Potem ta novi prihodek postane tvoje novo normalno. Veselje, ki si ga čutil, upade. Ali pa se preseliš v hrupno stanovanje blizu železniških tirov, vendar čez čas ne slišiš več vlakov. Ali pa te naprimer nov avtomobil, ki si si ga ravno kupil vznemirja do trenutka, ko po nekaj tednih postane samo še en del tvoje realnosti. To so primeri hedonistične prilagoditve v praksi.

Poskrbi, da bo vsako četrtletje boljše od prehodnega

Zdravilo za ta človeški način obstoja je nenehno višanje osebnih standardov in dviga kakovosti življenja. Poskrbi, da bo vsako četrtletje boljše od predhodnega. Tako delajo velikani in legende.

Skozi življenje se pomikaj na vrhunski ravni. Življenje je čisto prekratko, da ne bi zase poskrbel tako imenitno kot le lahko. S tem, ko boljše skrbiš zase, se bodo ustrezno izboljšali tudi odnosi z drugimi, z delovnim področjem, denarjem in svetom nasploh, ker je tvoj odnos z vsem, kar je zunaj tebe. Prikaz tvojega odnosa s samim seboj. Tako to gre.

Vse v presežkih

Vlagaj v najboljše knjige, ki jih lahko kupiš, pa boš bogato nagrajen. Jej odlično hrano najboljše kakovosti, pa čeprav si lahko trenutno privoščiš samo solato za predjed v razkošni lokalni restavraciji. Pojdi na kavo v najboljši hotel v svojem mestu. Vsak dan poslušaj veselo glasbo. Obiskuj umetniške galerije, da se bosta ustvarjalnost in zavest slikarjev prijela tvoje duše.

In ne pozabi – bodi pogosto v bližini cvetic; rože ti dvignejo frekvenco in tudi sposobnost, da vidiš alternativno vesolje, ki ga obiskujejo vsi vizionarji. Zakaj misliš, da ima toliko velikih svetnikov, vidcev, zdravilcev in modrecev rože zraven sebe? Prijetno boš presenečen, ko boš videl, kaj bo to naredilo za tvojo moč, da ustvariš vse, kar si želiš.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 7
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Celotna igra vrhunskih se vrti okrog tega, kako ves čas rasti. Ko se povzpneš na visok vrh, boš videl naslednje vrhove in jih boš želel osvojiti.

Sorodne vsebine

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.