fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 8

Aktualno, Jutranja.

Še naprej dviguj svoje življenjske standarde proti absolutni vrhunskosti

Nikdar ne nehaj izboljševati kakovosti svojih juter in tudi odličnosti svojega življenja.

Hedonistične prilagoditve

Hedonistične prilagoditve opisujejo psihološke okoliščine, ko se človek privadi na spremembe v okolju in življenju. Končno dobiš povišico plače, ki si si jo želel že leta, in tisti dan si presrečen. Potem ta novi prihodek postane tvoje novo normalno. Veselje, ki si ga čutil, upade. Ali pa se preseliš v hrupno stanovanje blizu železniških tirov, vendar čez čas ne slišiš več vlakov. Ali pa te naprimer nov avtomobil, ki si si ga ravno kupil vznemirja do trenutka, ko po nekaj tednih postane samo še en del tvoje realnosti. To so primeri hedonistične prilagoditve v praksi.

Poskrbi, da bo vsako četrtletje boljše od prehodnega

Zdravilo za ta človeški način obstoja je nenehno višanje osebnih standardov in dviga kakovosti življenja. Poskrbi, da bo vsako četrtletje boljše od predhodnega. Tako delajo velikani in legende.

Skozi življenje se pomikaj na vrhunski ravni. Življenje je čisto prekratko, da ne bi zase poskrbel tako imenitno kot le lahko. S tem, ko boljše skrbiš zase, se bodo ustrezno izboljšali tudi odnosi z drugimi, z delovnim področjem, denarjem in svetom nasploh, ker je tvoj odnos z vsem, kar je zunaj tebe. Prikaz tvojega odnosa s samim seboj. Tako to gre.

Vse v presežkih

Vlagaj v najboljše knjige, ki jih lahko kupiš, pa boš bogato nagrajen. Jej odlično hrano najboljše kakovosti, pa čeprav si lahko trenutno privoščiš samo solato za predjed v razkošni lokalni restavraciji. Pojdi na kavo v najboljši hotel v svojem mestu. Vsak dan poslušaj veselo glasbo. Obiskuj umetniške galerije, da se bosta ustvarjalnost in zavest slikarjev prijela tvoje duše.

In ne pozabi – bodi pogosto v bližini cvetic; rože ti dvignejo frekvenco in tudi sposobnost, da vidiš alternativno vesolje, ki ga obiskujejo vsi vizionarji. Zakaj misliš, da ima toliko velikih svetnikov, vidcev, zdravilcev in modrecev rože zraven sebe? Prijetno boš presenečen, ko boš videl, kaj bo to naredilo za tvojo moč, da ustvariš vse, kar si želiš.

Jutranje milijaderjevo vodilo – 7
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Celotna igra vrhunskih se vrti okrog tega, kako ves čas rasti. Ko se povzpneš na visok vrh, boš videl naslednje vrhove in jih boš želel osvojiti.

Sorodne vsebine

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]