fbpx

Skriti mehiški zaliv

Zanimivosti

Do otokov se lahko danes pripeljemo s čolnom, potem pa je potrebno plavati skozi tunel do čudovitega mehiškega zaliva.

V imenu znanosti vse prevečkrat posegamo v naravo in izvajamo poskuse. Naravo izčrpavamo in jo na koncu uničimo. Skrita mehiška plaža pa je lep primer kako si lahko narava po uničenju opomore in nas preseneti s še lepšimi kotički.

someone*: “Acapulco je ful nabasan poleti, turistični kraj pač. Pa vseeno lušno za videt, predvsem je za žur.”

V 1960 je mednarodna skupnost z znanstvenikom Jacques Cousteau-jem na čelu pritisnila na vlado, da bi z otoka spravili orožje in ohranili, kar je od naravnih lepot še ostalo. Vlada je šla tako daleč, da je testiranje prekinila, poleg tega pa je otočje razglasila za narodni park, v katerem so prepovedali ribolov, lov in druge za okolje ogrožajoče dejavnosti. Čez nekaj časa je sklop otokov končno začel dobivati novo podobo. Morje je odneslo umazanijo, zgladilo ostre robove in s seboj prineslo mivko. Z vsakim morski valom so se tla nekoliko poglobila in nastale so skrite peščene plaže. Do otokov se lahko danes pripeljemo s čolnom, potem pa je potrebno plavati skozi tunel do čudovitega mehiškega zaliva.

Vir fotografij: Pinterest

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.