Skriti mehiški zaliv

Skriti mehiški zaliv

V imenu znanosti vse prevečkrat posegamo v naravo in izvajamo poskuse. Naravo izčrpavamo in jo na koncu uničimo. Skrita mehiška plaža pa je lep primer kako si lahko narava po uničenju opomore in nas preseneti s še lepšimi kotički.

someone*: “Acapulco je ful nabasan poleti, turistični kraj pač. Pa vseeno lušno za videt, predvsem je za žur.”

V 1960 je mednarodna skupnost z znanstvenikom Jacques Cousteau-jem na čelu pritisnila na vlado, da bi z otoka spravili orožje in ohranili, kar je od naravnih lepot še ostalo. Vlada je šla tako daleč, da je testiranje prekinila, poleg tega pa je otočje razglasila za narodni park, v katerem so prepovedali ribolov, lov in druge za okolje ogrožajoče dejavnosti. Čez nekaj časa je sklop otokov končno začel dobivati novo podobo. Morje je odneslo umazanijo, zgladilo ostre robove in s seboj prineslo mivko. Z vsakim morski valom so se tla nekoliko poglobila in nastale so skrite peščene plaže. Do otokov se lahko danes pripeljemo s čolnom, potem pa je potrebno plavati skozi tunel do čudovitega mehiškega zaliva.

Vir: Pinterest

 

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

zastava

Lana je del ustvarjanja zgodbe Potovanja.Over.Net od leta 2015. Rada odkriva nove kotičke in spoznava različne ljudi na svoji poti. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.