fbpx

Skriti mehiški zaliv

Zanimivosti

Do otokov se lahko danes pripeljemo s čolnom, potem pa je potrebno plavati skozi tunel do čudovitega mehiškega zaliva.

V imenu znanosti vse prevečkrat posegamo v naravo in izvajamo poskuse. Naravo izčrpavamo in jo na koncu uničimo. Skrita mehiška plaža pa je lep primer kako si lahko narava po uničenju opomore in nas preseneti s še lepšimi kotički.

someone*: “Acapulco je ful nabasan poleti, turistični kraj pač. Pa vseeno lušno za videt, predvsem je za žur.”

V 1960 je mednarodna skupnost z znanstvenikom Jacques Cousteau-jem na čelu pritisnila na vlado, da bi z otoka spravili orožje in ohranili, kar je od naravnih lepot še ostalo. Vlada je šla tako daleč, da je testiranje prekinila, poleg tega pa je otočje razglasila za narodni park, v katerem so prepovedali ribolov, lov in druge za okolje ogrožajoče dejavnosti. Čez nekaj časa je sklop otokov končno začel dobivati novo podobo. Morje je odneslo umazanijo, zgladilo ostre robove in s seboj prineslo mivko. Z vsakim morski valom so se tla nekoliko poglobila in nastale so skrite peščene plaže. Do otokov se lahko danes pripeljemo s čolnom, potem pa je potrebno plavati skozi tunel do čudovitega mehiškega zaliva.

Vir fotografij: Pinterest

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.