fbpx

Skriti mehiški zaliv

Zanimivosti

Do otokov se lahko danes pripeljemo s čolnom, potem pa je potrebno plavati skozi tunel do čudovitega mehiškega zaliva.

V imenu znanosti vse prevečkrat posegamo v naravo in izvajamo poskuse. Naravo izčrpavamo in jo na koncu uničimo. Skrita mehiška plaža pa je lep primer kako si lahko narava po uničenju opomore in nas preseneti s še lepšimi kotički.

someone*: “Acapulco je ful nabasan poleti, turistični kraj pač. Pa vseeno lušno za videt, predvsem je za žur.”

V 1960 je mednarodna skupnost z znanstvenikom Jacques Cousteau-jem na čelu pritisnila na vlado, da bi z otoka spravili orožje in ohranili, kar je od naravnih lepot še ostalo. Vlada je šla tako daleč, da je testiranje prekinila, poleg tega pa je otočje razglasila za narodni park, v katerem so prepovedali ribolov, lov in druge za okolje ogrožajoče dejavnosti. Čez nekaj časa je sklop otokov končno začel dobivati novo podobo. Morje je odneslo umazanijo, zgladilo ostre robove in s seboj prineslo mivko. Z vsakim morski valom so se tla nekoliko poglobila in nastale so skrite peščene plaže. Do otokov se lahko danes pripeljemo s čolnom, potem pa je potrebno plavati skozi tunel do čudovitega mehiškega zaliva.

Vir fotografij: Pinterest

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]