fbpx

Mokatam

Potopisi

Upanje v getu pozabljenih

Mokatam, upanje v getu pozabljenih

Besedilo in fotografije: Nikola Klašnja

Smrad se je prebijal skozi zaprta okna našega avtobusa. Smrad in kričanje. Nekateri člani naše skupine so verjetno s strahom pričakovali trenutek, ko bo proti njihovemu oknu poletel kamen ali kos pločevine. 

Vendar se ni zgodilo nič takega. Avtobus se je zlagoma prebijal skozi blatne in ozke ulice mimo okostij nedokončanih hiš, ogromnih kupov smeti ter skupinic ljudi zamazanih lic, ki so stikali med odpadki. Šele ko se nam je na vrhu hriba Mokatam odprl širok razgled na naselje pod njim, smo se zavedli velikanskosti ogromnega geta, zgrajenega na gorah smeti.

Več na svet in ljudje


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!