fbpx

Mokatam

Potopisi

Upanje v getu pozabljenih

Mokatam, upanje v getu pozabljenih

Besedilo in fotografije: Nikola Klašnja

Smrad se je prebijal skozi zaprta okna našega avtobusa. Smrad in kričanje. Nekateri člani naše skupine so verjetno s strahom pričakovali trenutek, ko bo proti njihovemu oknu poletel kamen ali kos pločevine. 

Vendar se ni zgodilo nič takega. Avtobus se je zlagoma prebijal skozi blatne in ozke ulice mimo okostij nedokončanih hiš, ogromnih kupov smeti ter skupinic ljudi zamazanih lic, ki so stikali med odpadki. Šele ko se nam je na vrhu hriba Mokatam odprl širok razgled na naselje pod njim, smo se zavedli velikanskosti ogromnega geta, zgrajenega na gorah smeti.

Več na svet in ljudje


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.